Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:14 | 10/11/2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή ορκωμοσίας 55 πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, σας καλωσορίζω σήμερα ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας  στη μεγάλη αστυνομική οικογένεια.

Η απόφασή σας να υπηρετήσετε στην Ελληνική Αστυνομία και συνάμα το επίτευγμά σας να καταταγείτε στη Σχολή Αξιωματικών, σας καθιστά αξιέπαινους για την ευφυΐα σας, την καρτερία που επιδείξατε να πετύχετε το σκοπό σας και τη θέλησή σας για προσφορά στην κοινωνία μας, η οποία έχει πολλές απαιτήσεις από εμάς και σε καμία περίπτωση δε δικαιούμαστε να την απογοητεύσουμε…

…κατά την παραμονή σας στη Σχολή, θα συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, σε συνδυασμό με τις γνώσεις και τις παραστάσεις, ώστε να αποτελείτε στο μέλλον υγιές πρότυπο, τόσο για τους συναδέλφους μας, όσο και γενικά για τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε και βρίσκονται στο εγγύς περιβάλλον σας.

Η Ελληνική Αστυνομία και η κοινωνία στηρίζεται σε εσάς, ώστε με τις νέες και ρηξικέλευθες ιδέες που προφανώς έχετε, λόγω της ηλικίας σας και σε συνδυασμό με την αξιοσέβαστη παρακαταθήκη που σας αφήνουμε εμείς οι παλαιότεροι, να εφαρμόσετε μεθόδους αστυνόμευσης και διοίκησης του προσωπικού, οι οποίες θα βελτιώσουν την εικόνα του Σώματος…

…Θα κληθείτε στο μέλλον με τόλμη και θάρρος να λάβετε αποφάσεις, από τις οποίες θα υπάρχει άμεση επιρροή, ανάλογα με τη βαθμίδα που βρίσκεστε κάθε στιγμή, στη ζωή των συμπολιτών μας, αλλά και των συναδέλφων μας.

Σας προτρέπω να είστε δίκαιοι, ακριβείς στα λεγόμενά σας και να αντιμετωπίζετε με ανθρωπιά τις καταστάσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε, δείχνοντας το δρόμο προς τα εμπρός.

…Σας περιμένουν τέσσερα χρόνια, κατά τα οποία οφείλετε να επιδείξετε θέληση για μάθηση και επιθυμία απόκτησης εμπειριών, προκειμένου κατά την αποφοίτησή σας να είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε με επιτυχία στα καθήκοντά σας.

Σας προτρέπω να προβείτε σε αυτοβελτίωση και εξάσκηση της αυτοπειθαρχίας σας, έχοντας παράλληλα αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Καλλιεργήστε και αναπτύξτε την κριτική σας αντίληψη, οργανώνοντας σωστά τις σκέψεις σας, ώστε να είστε σε θέση να αξιολογήσετε και να καθορίσετε τι συμβαίνει κάθε φορά σε δεδομένες καταστάσεις.

Γίνετε κοινωνοί της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, καθώς η συμβολή σας, μέσω του ανανεωτικού σας ρόλου, καθίσταται επιτακτική για την αναδιάρθρωση του πλαισίου ζωής, όπως αυτό διαμορφώνεται και λειτουργεί…

…Κυρίες και κύριοι δόκιμοι αξιωματικοί

Σήμερα δίνετε όρκο να υπηρετείτε την πατρίδα. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε σημαίνει ότι το επάγγελμα που διαλέξατε είναι πολύ παραπάνω από μια κοινή επαγγελματική αποκατάσταση.

Αντιθέτως, αποτελεί μια δέσμευση προς τον πολίτη ότι θα τον υπηρετείτε και θα τον διευκολύνετε, προκειμένου να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής κατά τη διαβίωσή του στη χώρα μας…

…Ακολούθως, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους γονείς των πρωτοετών δοκίμων υπαστυνόμων, οι οποίοι στήριξαν τα παιδιά τους με κάθε τρόπο, ώστε να βρίσκονται σήμερα εδώ ανάμεσά μας, εξασφαλίζοντας νέα δυναμική στο Σώμα.

Επιθυμώ, επίσης, να σας διαβεβαιώσω ότι τα παιδιά σας, βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον, με έμπειρους και αξιόλογους εκπαιδευτές και καθηγητές, οι οποίοι θα βρίσκονται κοντά τους, σε κάθε τους βήμα προς την αποφοίτηση.

Κύριε Ακαδημιάρχα και κύριε Διοικητά της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι πρωτοετείς δόκιμοι συνάδελφοι, που σήμερα δίνουν τον όρκο τους, αποτελούν το μέλλον της αστυνόμευσης της χώρας και της διοίκησης των υπηρεσιών του Σώματος.

Χρέος σας συνιστά μέσω της διασφάλισης απόλυτης συνεργασίας με τους αξιωματικούς εκπαιδευτές και τους καθηγητές, να προβείτε στην άρτια εκπαίδευση των δοκίμων και στη μετάδοση σε αυτούς των χαρισμάτων που οφείλει να έχει ένας αξιοπρεπής και επαγγελματίας αξιωματικός, καλλιεργώντας παράλληλα στην ψυχή τους, την αίσθηση του καθήκοντος.»

Χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Αστυνόμος Β΄ Αλέξιος Κουρτέσης.

Στο πλαίσιο της τελετής οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής, Γεώργιος Κλητοράκης ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης και ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Υποστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α./Γ.Ε.Σ., ο Πλοίαρχος Ιωάννης Σαράκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Ταξίαρχος Γεώργιος Λαγουδάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Υποστράτηγος Δημήτριος Καλιανιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων Ευαγγελίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Χαράλαμπος Καλόγηρος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος (ΥΓ) Αθανάσιος Μπαδέκας.

Επιπρόσθετα, παρευρέθηκαν Διοικητές Αυτοτελών Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, Διοικητές και αντιπροσωπείες των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Σωματείων και Φορέων, καθηγητές της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων.

Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς αυτών στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.

σύνολο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis