Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΟΠΚΕ_intime
16:10 | 06/12/2023

Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας η οποία, δίχως την άμεση παρέμβαση αστυνομικών της ΟΠΚΕ, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία.



Ειδικότερα, όλα συνέβησαν περίπου στις 03.00 όταν άνδρες της ΟΠΚΕ που εκτελούσαν υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας εντόπισαν δύο αλλοδαπούς εκ των οποίων ο ένας είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι και ένα γυάλινο μπουκάλι και έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, στην κοιλιά και τα χέρια. Όπως πληροφορήθηκαν οι αστυνομικοί, λίγο νωρίτερα στο σημείο είχε λάβει χώρα άγρια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων.

Διαβάστε επίσης


πρωτες βοηθειες οπκε

Άμεσα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο άνδρα σύμφωνα με την εκπαίδευση που έχουν λάβει. Όπως σχολίασαν μάλιστα οι διασώστες που έφθασαν στο σημείο, ο τραυματίας είναι πιθανό να μην επιζούσε δίχως τη φροντίδα που του προσέφεραν οι αστυνομικοί.

Ο κ. Δημήτρης Μυλωνάς, υπηρετών στην ΟΠΚΕ και μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δήλωσε σχετικά: «για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έδρασαν ταχύτατα και αποτελεσματικά, αυτή τη φορά με σκοπό τη διάσωση μία ανθρώπινης ζωής. Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης των ΟΠΚΕ τα τελευταία τρία χρόνια με έμφαση στα τραύματα μάχης όπως πλήγματα με μαχαίρι, πυροβολισμοί κα. Να αναφέρω επίσης ότι ως ΕΑΣΥΑ ήρθαμε και καλύψαμε το κενό της υπηρεσίας στην χορήγηση υγειονομικών υλικών, δωρίζοντας ένα πλήρες κιτ πρώτων βοηθειών μάχης σε κάθε ομάδα της ΟΠΚΕ».

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πηγή:   protothema.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis