Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
08:14 | 07/07/2023

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να πετάξουν στην περιοχή εναέρια μέσα, με στόχο να τεθεί υπό έλεγχο.

   Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση. Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή για να ανακοπεί η πορεία του. Ωστόσο ,βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία παρά το γεγονός ότι βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούσαν μέσα στο σκοτάδι να ανοίξουν ζώνες για να μπορέσουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες κοντά στο μέτωπο.

Διαβάστε επίσης

   Παρά τους αρχικούς φόβους για πιθανότητα επέκτασης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής, τέτοια απειλή δεν υπήρξε, όπως δεν κινδύνευσαν και κατοικημένες περιοχές.

   Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ειδικότερα στο χωριό Καλέντζι με το μέτωπο της φωτιάς να κινείται με κατεύθυνση το χωριό, ωστόσο απέχει αρκετά και δεν κινδυνεύει άμεσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία ώστε να αποτρέψουν τις φλόγες από το νο πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές.

   Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 87 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα ενώ έχουν διατεθεί και δεκάδες υδροφόρες από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου και την περιφέρεια Στερεάς όπως και βαριά χωματουργικά μηχανήματα που μέσα στη νύχτα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

   Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Νίκο Μπαράκο "δίνεται μία μεγάλη μάχη να συγκρατηθούν οι φλόγες που πήραν μεγάλη έκταση. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα για να τελειώσει ο εφιάλτης, αφού στην περιοχή δεν υπάρχουν προσβάσεις. Μέσα στη νύχτα δημιουργήθηκαν ορισμένες με βαριά μηχανήματα που συγκράτησαν το μέτωπό της φωτιάς και απέτρεψαν την καταστροφική του πορεία".

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στη θέση Λαθούρα, της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης - Αλιβερίου Ευβοίας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis