Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικοι
19:44 | 20/04/2023

Ανοιχτή επιστολή του Βουλευτή Σερρών κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών:

Θέμα: «Φορολογική Αντιμετώπιση Επιδόματος Αστυνομικού Προσωπικού»

Κύριε Υπουργέ,

Με σχετική επιστολή που μου απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών επισημαίνει την ανάγκη διαφορετικής φορολογικής αντιμετώπισης του επιδόματος των 600 € που χορηγήθηκε στο αστυνομικό προσωπικό το Δεκέμβριο του ‘22 .

Συγκεκριμένα τονίζεται στην επιστολή πως:

«Με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, το σχετικό επίδομα προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημα, αυξάνοντας τον φόρο που πρέπει να καταβάλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι, όπως και την εισφορά αλληλεγγύης.

Η Ένωση στη σχετική επιστολή της, προτείνει 2 εναλλακτικούς τρόπους φορολογικής αντιμετώπισης του εν λόγω επιδόματος.

Πρώτον, το έκτακτο επίδομα να καταχωρηθεί στον κωδικό 659 του πίνακα 6 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ως «λοιπές περιπτώσεις που αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία στο δημόσιο τομέα» και να φορολογηθεί μόνο ως προς την εισφορά αλληλεγγύης.

Ή, δεύτερον, το έκτακτο επίδομα να καταχωρηθεί στον κωδικό 617 του πίνακα 6 της δήλωσης ως «έκτακτες αμοιβές αποζημιώσεις οικονομικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κόβιντ» χωρίς να φορολογηθεί καθόλου.

Οι προτεινόμενες λύσεις είναι εφικτές και η υλοποίησή τους αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής της Ελληνικής Αστυνομίας στα γεγονότα του Έβρου και στην περίοδο της πανδημίας.

Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί θετικά στο δίκαιο αυτό αίτημα. Με την παρούσα σας γνωστοποιώ το αίτημα τους και τις προτεινόμενες λύσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα τον σεβασμό και τη προστασία στη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis