Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:44 | 23/04/2025

Δύο Ελληνίδες και ένας Έλληνας αθλητής αγωνίστηκαν κατά την 1η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σάμπο που διεξάγεται στη Λεμεσό, με απολογισμό μία 5η, μία 7η και μία θέση κατάταξης για την Ελλάδα, στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών.

Συγκεκριμένα, την 5η θέση κατέλαβε η Χριστίνα Σταμούλη στην κατηγορία των -72 κιλών. Η Ελληνίδα αθλήτρια ηττήθηκε με 1-0 από τη Γεωργιανή Νίνο Οντζελασβίλι στα προημιτελικά και καθώς η τελευταία επικράτησε στα ημιτελικά της Ισπανίδας Μαρία Κάμπας (4-0), η Σταμούλη είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Όμως, στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο η Σταμούλη ηττήθηκε από την Κάμπας με 9-0, με την Ισπανίδα να κατακτά το χάλκινο. Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -72 κιλών κατέκτησε επίσης και η Λευκορωσίδα Άνζελα Ζιλίνσκαγια. To χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσουν το απόγευμα η Ολλανδή Ναόμι Όβερκαμπ και η Γεωργιανή Νίνο Οντζελασβίλι.

Διαβάστε επίσης

Tην 7η θέση κατέλαβε ο Σιμόν Γκαράκλοφ, στην κατηγορία των -98 κιλών. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γεωργιανός Μισίκο Νοζάντζε και ο Κροάτης Τιν Στράζα. Ο Έλληνας αθλητής προκρίθηκε άνευ αγώνα στα προημιτελικά, για να ηττηθεί με 8-0 από τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ντάβιντσουκ. Καθώς, ο τελευταίος επικράτησε του Λευκορώσου Σιαρχέι Λέσιακ στα ημιτελικά, ο Σιμόν Γκαράκλοφ είχε μία δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ, όπου όμως γνώρισε εκ νέου την ήττα, αυτή τη φορά από τον μετέπειτα «χάλκινο» Μισίκο Νοζάντζε από τη Γεωργία, με 4-0. Ο Ουκρανός Γιάροσλαβ Ντάβιντσουκ και ο Ρώσος Αντόν Κονοβαλόφ θα αγωνιστούν στον τελικό των -98 κιλών το απόγευμα με στόχο την κατάληψη του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία.

Εκτός μεταλλίων έμεινε η Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου, μετά την ήττα της με 3-0 από τη Λευκορωσίδα Άνφισα Καπάγεβα, η οποία εν συνεχεία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, μαζί με την Ισπανίδα Καρλότα Πρέντες Λάριος, στην κατηγορία των -50 κιλών. Το απόγευμα το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -50 κιλών θα διεκδικήσουν η Ουκρανή Μαρία Μπούιοκ και η Ρωσίδα Σοφία Εμελιούκοβα. 

Αύριο, Πέμπτη (24/4), αγωνίζεται ο Θοδωρής Δεμουρτσίδης στην κατηγορία των -88 κιλών. Ο Έλληνας τζουντόκα δεν στάθηκε, πάντως τυχερός στην κλήρωση, αφού απέναντί του θα βρει πρώτο αντίπαλο, στη φάση των «16», τον 36χρονο Ρώσο Σεργκέι Ριαμπόφ, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο στην Αστάνα του Καζακστάν στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία των -80 κιλών. 

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis