Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
a
23:14 | 26/05/2024

Σύμφωνα με δήλωση του Ταρίκ Μποχάρι, μέλους του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Σάρλοτ στην πολιτεία Β. Καρολίνα των ΗΠΑ, πολλοί αστυνομικοί διαμαρτύρονται ότι χρειάζονται καλύτερη προστασία από πυροβολισμούς και όχι μόνο. Ένα νέο σχέδιο για παραπάνω εξοπλισμό προστασίας των αστυνομικών άρχισε να συζητιέται ενεργά από τις 29 Απριλίου, όταν τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον Μποχάρι, οι τοπικοί αστυνομικοί θα λάβουν μια σειρά από νέο εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο να τους προστατεύει καλύτερα από πυροβολισμούς.

Διαβάστε επίσης

Το νέο σχέδιο εξοπλισμού προτείνει στην πόλη να ξοδέψει περίπου 750.000 $ για:

▪ 39 φορητές βαλλιστικές ασπίδες - τρεις ασπίδες για καθεμία από τις 13 μεραρχίες περιπολίας της CMPD. Το εκτιμώμενο κόστος για τον συγκεκριμένο αριθμό ασπίδων είναι περίπου 97.500 $.

▪ Περίπου 1.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα που θα είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να τα φορούν οι αστυνομικοί πάνω από τα πουκάμισά τους. Τα γιλέκα αυτά θα είναι πιο δροσερά από τα σημερινά που φορούν οι αστυνομικοί κάτω από τα πουκάμισά τους, όπως τόνισε ο Μποχάρι. Ταυτόχρονα, τα συγκεκριμένα γιλέκα θα ελαχιστοποιήσουν την καταπόνηση της πλάτης, ενώ θα είναι κι εξοπλισμένα με ιμάντες που θα επιτρέπουν στους αστυνομικούς να σύρουν τυχόν τραυματισμένους συναδέλφους τους με το ένα χέρι, εάν χρειαστεί. Αυτά τα γιλέκα θα κοστίζουν περίπου 500.000 δολάρια.

▪ Περισσότερα από 1.200 κιτ, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, επιδέσμους, «ψαλίδια τραύματος» για το κόψιμο των ρούχων των τραυματιών και επιπλέον γεμιστήρες για πιστόλια.

Στις 30 Μαΐου, τα μέλη του συμβουλίου θα διεξαγάγουν ψηφοφορία για να καθορίσουν εάν θα προσθέσουν τον προτεινόμενο νέο αστυνομικό εξοπλισμό στον προϋπολογισμό τους. Η τελική ψηφοφορία στο Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis