Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:59 | 26/11/2023

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Δυτικής Αχαίας, επτά κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2023 στη Δυτική Αχαία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του,   από τις 23/6/2023 έως τις 14/8/2023, είχαν διαπράξει επτά κλοπές (η μια απόπειρα) σε οχήματα λουόμενων, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά 1.655 ευρώ, τραπεζικές κάρτες,  κινητό τηλέφωνο, πολυεργαλείο, ηχείο, είδη ρουχισμού και υποδήματα, γυαλιά και έγγραφα.

Ως προς την μεθοδολογία, επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος  με το συνεργό του, κινούμενοι με όχημα, επέλεγαν να δρουν κυρίως μεσημεριανές ώρες, ενώ προέβαιναν σε κατοπτεύσεις σταθμευμένων οχημάτων, εξακριβώνοντας την απουσία των λουόμενων και στην συνέχεια με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, διερρήγνυαν τα οχήματα και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή κ.α.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, επιλέγοντας σημεία που εξασφάλιζαν την διαφυγή τους από διαφορετικές  οδούς, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός και η σύλληψή τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφαλείας Δυτικής Αχαίας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση του κατηγορουμένου.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ακόμη ότι στις 16/4/2021 στην Πάτρα, το όχημα των κατηγορούμενων είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο τέλεσης απόπειρας διάπραξης κλοπής σε σταθμευμένο όχημα, σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis