Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικός_intime
08:44 | 30/01/2024

Περίοδος κομβικών αλλαγών για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το τρέχον διάστημα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr, αναμένεται να προωθήσει   αλλαγές στη νομοθεσία για τις αποσπάσεις αστυνομικών στην επαρχία λόγω γάμου τους εκεί με κρατική υπάλληλο, για την επιμέλεια των παιδιών τους (πολλές φορές με εικονικό διαζύγιο), αλλά και για λόγους φροντίδας των ηλικιωμένων γονιών τους, οι οποίοι ενώ έχουν τέκνα που ζουν κοντά τους, ζητούν στο πλευρό τους εκείνο που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική.

Διαβάστε επίσης

Μάλιστα, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι αστυνομικές υπηρεσίες «αιχμής» ή ειδικών συνθηκών (όπως οι ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ή αστυνομικά τμήματα με μεγάλη εγκληματικότητα) ζητείται η ενίσχυση της μοριοδότησης των αστυνομικών, ώστε όταν πριν συμπληρώσουν 10 χρόνια υπηρεσίας σε αντίστοιχες θέσεις να μπορούν μετακινούνται στους τόπους καταγωγής τους, όπως επιδιώκουν οι περισσότεροι ένστολοι.

Εικόνα
χρυσοχοϊδης_intime

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ζητήσει από τους προϊσταμένους των αστυνομικών διευθύνσεων όλης της χώρας – με κύριο ενδιαφέρον στη Δυτική Αττική κι άλλες περιοχές της χώρας – την αναλυτική χαρτογράφηση της εγκληματικότητας σε αυτές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσα χρήματα βγάζει ένας Αρχηγός της Αστυνομίας στην Πολιτεία Ιντιάνα των ΗΠΑ;

Επιπλέον θα υπάρχει αξιολόγηση και βαθμολόγηση των αρμοδίων αξιωματικών ανά εξάμηνο σχετικά με τη μείωση ή την αύξηση των εγκληματικών ενεργειών στη ζώνη ελέγχου τους.

(με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tovima.gr )

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis