Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
Διαβάστε επίσης
Στο σπίτι του επιχειρηματία φίλου του στη Βούλα συνελήφθη ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, ο οποίος συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη στη Φοινικούντα.
Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης η αρμόδια Ανακρίτρια Καλαμάτας τηλεφώνησε στο Ανθρωποκτονιών και έδωσε εντολή να εκτελεστούν τρία εντάλματα σύλληψης που είχε εκδώσει.
Τα δύο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας αφορούν στον ανιψιό του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και στον επιχειρηματία φίλο του. Αμέσως κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών μετέβη στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου την ώρα που έφτασαν οι αστυνομικοί έβγαιναν από το σπίτι τόσο εκείνος όσο και ο ανιψιός. Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες.
Το τρίτο ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία αφορά σε έναν φίλο του επιχειρηματία, ο οποίος δεν εντοπίστηκε και δεν συνελήφθη διότι πιθανότατα βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στην Αθήνα και από εκεί στο δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.
Ο επιχειρηματίας που συνελήφθη είναι ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ μετά το στυγερό έγκλημα. Παράλληλα, ήταν ο εργοδότης ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών της εκτέλεσης που έχουν προφυλακιστεί.
Η εξέλιξη με τη σύλληψη του ανιψιού αλλάζει άρδην τα δεδομένα, καθώς ο ανιψιός ήταν ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του διπλού φονικού. Το γεγονός ότι πλέον είναι κατηγορούμενος δεν αποκλείει να φέρει μεγάλες ανατροπές σε σχέση με το ποιος πραγματικά πυροβόλησε το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου τους δύο άντρες. Η σκηνή του εγκλήματος θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου. Σημειώνεται ότι ο νεαρός που φέρεται να πυροβόλησε αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι ήταν αυτός ο εκτελεστής.