Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:39 | 17/03/2024

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών,  εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστεία και κλοπές.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, συνολικά τρία άτομα (δυο άνδρες – μια γυναίκα), μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία -κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση (συμμορία) ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας ημεδαπής γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, την 26-12-2023 το μεσημέρι, μετέβησαν σε περιοχή της Πάτρας και με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό άνδρα το χρηματικό ποσό των -145- ευρώ.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας των αστυνομικών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, διέπραξαν σε περιοχές της Αχαίας, συνολικά έντεκα κλοπές (οκτώ τετελεσμένες – τρεις απόπειρες)  σε πεζούς, σε οικίες και σε οχήματα.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι από το Νοέμβριο του 2023, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν κλοπές σε πεζούς, σε οχήματα και σε οικίες, σε περιοχές της Αχαίας, ενώ προσέγγιζαν τα θύματα τους ανά δυάδες και με την μέθοδο της απασχόλησης, τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε σωματικούς ελέχγους που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους κατηγορούμενους βρήκαν στην κατοχή των δυο ανδρών συλληφθέντων και κατέσχεσαν 2,2 γραμμάρια κάνναβης και ένα  κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων τους.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αποκόμισαν από τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 7.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρώνενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου διακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis