Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:44 | 01/06/2023

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσιών Συνόρων (Δ.Α.Π.Θ.Α.Σ.) καθώς και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αθηνών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 42, 42 και 41 ετών, για παράβαση των διατάξεων του άρθ. 187 του Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”, του Ν.3386/05 “περί αλλοδαπών” σε συνδυασμό με τα άρθρα 216 και 217 “Πλαστογραφία πιστοποιητικών”, του αρθ. 222 “υπεξαγωγή εγγράφων”, καθώς και του αρθ. 372 “κλοπή” του Π.Κ..

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διεξοδικές έρευνες σε κατάστημα το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη ο πρώτος 42χρονος για την κατοχή συνολικά χιλίων τριακοσίων είκοσι ενός (1.321) ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και εγγράφων ταυτοποίησης (διαβατήρια, δελτία ταυτοτήτων, άδειες διαμονής, άδειες παραμονής, άδειες οδήγησης). Στη συνέχεια, από το προανακριτικό υλικό και με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) σε πληροφοριακό επίπεδο, προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμη αλλοδαπών 42 και 41 χρονών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή του κέντρου Αττικής, εντός ταξιδιωτικού πρακτορείου, συνελήφθησαν ως συνεργάτες του 42χρονου, να κατέχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φωτογραφικές μηχανές, καθώς και το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων τριάντα ευρώ (4.230.00€).

Διαβάστε επίσης

Ο τρόπος δράσης του οργανωμένου κυκλώματος, που διευκόλυνε την παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα προς τις Ευρωπαϊκές χώρες κυρίως αεροπορικώς με πλαστά – παραποιημένα – κλεμμένα έγγραφα, περιγράφεται ως εξής: ο πρώτος συλληφθέντας αναλάμβανε να παραλάβει το πλαστό – παραποιημένο - κλεμμένο έγγραφο και εν συνεχεία να αγοράσει από το προαναφερόμενο ταξιδιωτικό πρακτορείο εισιτήρια για την Ευρώπη. Οι συλληφθέντες του ταξιδιωτικού πρακτορείου, οι οποίοι φέρονται να είναι και ιδιοκτήτες αυτού, για κάθε εισιτήριο που εξέδιδαν για την παράνομη μεταφορά του παράτυπου μετανάστη, εισέπρατταν 15 ευρώ κατά κεφαλή επιπλέον της αξίας του κάθε εισιτηρίου. Ο 42χρονος τους έδινε την εντολή να εκδώσουν τα εισιτήρια με αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος και προορισμό την Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία. Το συνολικά προσδοκώμενο όφελος της εγκληματικής οργάνωσης από την πώληση των ταξιδιωτικών & ταυτοποιητικών εγγράφων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 1.000.000 εκ. ευρώ.

Από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα. Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό πρόκειται να κατατεθεί στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, ενώ τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα - έγγραφα ταυτοποίησης, καθώς και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός πρόκειται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι έρευνες σε πληροφοριακό επίπεδο συνεχίζονται από την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας και αναλύονται - επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, ενώ ταυτόχρονα διερευνάται η διασύνδεση της δράσης των μελών του υπόψη κυκλώματος με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

 

ΠΛΑΣΤΑ ΡΑΦΗΝΑ 1ΠΛΑΣΤΑ ΡΑΦΗΝΑ 2ΠΛΑΣΤΑ ΡΑΦΗΝΑ 3

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis