Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:19 | 04/03/2022

Διεθνή αστυνομική έρευνα για δεκάδες χιλιάδες διαδικτυακούς λογαριασμούς που κατείχαν και μοιράζονταν διαδικτυακό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών συντόνισε και υποστήριξε η Europol. Στην επιχείρηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπό την ηγεσία του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν αστυνομικές αρχές από την Αυστραλία, την Αυστρία, τον Καναδά, την Κροατία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Ο διεθνής συντονισμός των ερευνητικών δραστηριοτήτων διευκόλυνε τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού ατόμων που ήταν συνδεδεμένα με αυτούς τους λογαριασμούς.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2019, μετά από αναφορά από έναν πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών, η οποία τόνιζε ότι μεγάλος αριθμός παραβατών χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να ανταλλάξει ιδιαίτερα ανησυχητικές εικόνες παιδικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων εικόνων που απεικονίζουν σαδιστικές πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης βρεφών και παιδιών.

Η ανασκόπηση των πληροφοριών οδήγησε στην ανακάλυψη 32 GB αρχείων, την αντίστοιχη μνήμη που απαιτείται για τη ροή περίπου 90 λεπτών βίντεο. Μέχρι σήμερα, η διεθνής έρευνα έχει οδηγήσει στο άνοιγμα 836 υποθέσεων διεθνώς, στις συλλήψεις 46 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία, στον εντοπισμό περισσότερων από 100 υπόπτων σε όλη την ΕΕ και στην προστασία 146 παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Σε δύο από τις υποθέσεις στην Αυστρία και την Ουγγαρία, οι ύποπτοι ήταν παραβάτες που κακοποιούσαν τα δικά τους παιδιά, τα οποία ήταν έξι και οκτώ ετών αντίστοιχα. Στη συνέχεια και τα δύο παιδιά τέθηκαν υπο προστασία.

Άλλη έρευνα στην Ισπανία αποκάλυψε ότι ο ύποπτος κατείχε και διέδιδε υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, ενώ βιντεοσκοπούσε γυμνές και σεξουαλικές εικόνες ενηλίκων χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ένας μεγάλος αριθμός ερευνών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η Europol διευκόλυνε την ανταλλαγή πληροφοριών και συντόνισε τις υπηρεσίες εταίρους. Η υπηρεσία παρείχε επίσης αναλυτική υποστήριξη διασταυρώνοντας τα δεδομένα και παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα πακέτα πληροφοριών έρευνας, τα οποία στη συνέχεια διανεμήθηκαν στις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου που συμμετείχαν σε αυτήν την επιχείρηση.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis