Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
20:20 | 07/11/2022

Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ενημερώνται οι δημοτικοί αστυνομικοί για την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ένα «έξυπνο» σύστημα που έχει ως στόχο να δώσει τέλος στην παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση των οχημάτων στην πρωτεύουσα έχει θέσει σε λειτουργία εδώ και μερικούς μήνες ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για hi-tech αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ και συνεργάζονται με ένα τεχνολογικό προηγμένο σύστημα ελέγχου των παραβάσεων.

Διαβάστε επίσης

Το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης, το οποίο σχεδίασε και ανέπτυξε η Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, συνδράμοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια να τερματιστεί ο «Γολγοθάς» που βιώνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, λόγω της ασυνείδητης συμπεριφοράς πολλών οδηγών.

παράνομη στάθμευση αισθητήρες

Σε πρώτη φάση οι «έξυπνοι» αισθητήρες ανέρχονταν σε 830 και εγκαταστάθηκαν σε διαβάσεις και ράμπες ΑμΕΑ, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Κολωνάκι και την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, το Κουκάκι, το Χίλτον και Παγκράτι.

παράνομη στάθμευση αισθητήρες

Πώς λειτουργούν οι αισθητήρες;

Κάθε αισθητήρας εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό χάρτη του Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων της Δημοτικής Αστυνομίας (δείτε τον παραπάνω). Μέσω της πλατφόρμας, λαμβάνονται δεδομένα τόσο για την κατάσταση των αισθητήρων όσο και για την κατάληψη της διάβασης ή ράμπας από κάποιο όχημα.

Με τον παραπάνω τρόπο, το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις παραβάσεις και εν συνεχεία, μέσω φορητών συσκευών ενημερώνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί. Οι τελευταίοι βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο της παράβασης.

Τα δεδομένα που συλλέγονται δίνουν τη δυνατότητα στη Δημοτική Αστυνομία να οργανώσει αποτελεσματικά τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, με φόντο την καταπολέμηση ενός φαινομένου που καθιστά αβίωτη την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis