Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:34 | 17/01/2023

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΙΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ μολότοφ έριξαν άγνωστοι δράστες στο 5ο Γυμνάσιο Δράμας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Το περιστατικό ενδεχομένως να έγινε το Σαββατοκύριακο, όταν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, έριξαν μια αυτοσχέδια μολότοφ, στην κεντρική είσοδο του σχολείου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Πρωινό Τύπο» η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Δράμας κα. Σταυρούλα Αμαραντίδου, «πέταξαν στην κεντρική πόρτα μια αυτοσχέδια μολότοφ. Η πόρτα  βέβαια δεν  υπέστη κάποια σοβαρή ζημιά, παρ’ όλα αυτά δεν παύει να είναι ένας βανδαλισμός και ένα αρκετά σοβαρό γεγονός».

Στην ερώτηση για το τι ακριβώς ήταν το αντικείμενο αυτό, η ίδια σημείωσε ότι «ήταν ένα μπουκάλι με ένα στουπί και ευτυχώς δεν κάηκε τίποτα, παρά μόνο μαύρισε ένα μέρος της πόρτας. Ευτυχώς, γιατί θα μπορούσε να γίνει κάτι χειρότερο», είπε η ίδια και τόνισε: «Έχουμε δει διάφορα πράγματα στην αυλή του σχολείου κατά καιρούς, παρ’ όλα αυτά όμως δεν είχαμε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό».

Όπως είπε η κα. Αμαραντίδου στον «Π.Τ.», «ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Δράμας, ήρθε στο σχολείο η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Τόλιου και ενημερώθηκαν για το περιστατικό και θα πρέπει να σκεφτούν κάποιους τρόπους να περιφρουρήσουμε τα σχολεία καλύτερα».

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν υπάρχουν κάμερες στις κεντρικές εισόδους των σχολείων, η ίδια είπε ότι είναι του νομικού συμβουλίου αυτό, ή του Δήμου, ενώ όπως είπε, «έχουμε ζητήσει να υπάρχουν κάμερες στα σχολεία, όμως αυτό δεν είναι δικό μας θέμα. Θα πρέπει πάντως να βρεθεί κάποιος τρόπος, ώστε να περιφρουρούνται τα σχολεία με κάποιο τρόπο, γιατί έχουμε συνεχείς βανδαλισμούς».

Γεγονός είναι πάντως, ότι, το τελευταίο διάστημα οι διάφοροι βανδαλισμοί σε σχολεία της Δράμας έχουν αυξηθεί. Για παράδειγμα, πρόσφατα εντός αυτής της σχολικής χρονιάς, έχουν γίνει βανδαλισμοί στο συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου, στο Εσπερινό, αλλά και σε άλλα σχολεία, όπου έχουν σπάσει τζάμια, ή έχουν ρίξει μια πόρτα δυο φορές. Ας μην ξεχνάμε ότι το περασμένο φθινόπωρο, δράστες που συνελήφθησαν τελικά, είχε διαρρήξει το 4ο Γυμνάσιο Δράμας και έκλεψαν χρήματα και αντικείμενα τεχνολογίας.

Δυστυχώς το πρόβλημα μεγαλώνει και ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει η ανάλογη προστασία των σχολείων, καθώς είναι έρμαια στις διαθέσεις του κάθε βάνδαλου, του οποιουδήποτε, ειδικότερα τις ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Αν αυτή την ώρα δεν μπει κάποιο φρένο σε όλη αυτή την κατάσταση, μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Πρόκειται για δημόσια περιουσία, πρόκειται για περιουσία του Δήμου, η οποία οφείλει να προστατεύεται. Είτε ο Δήμος, είτε η ίδια η πολιτεία, θα πρέπει να φροντίσει περί αυτού!

Πηγή:  proinos-typos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis