Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:58 | 04/10/2023

Εντονη ανησυχία στην Αστυνομία έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα εγκληματικές ενέργειας κατά τις οποίες οι δράστες χρησιμοποίησαν κυνηγετικά όπλα.

Το θέμα έχει απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο μεγάλος αριθμός όπλων που κυκλοφορούν με νόμιμη άδεια στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

Περιγράφοντας το πρόβλημα επισήμανε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά, ακόμα και δολοφονίες,  με την χρήση νόμιμων όπλων και «δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα».

Στην ελληνική επικράτεια κυκλοφορούν νόμιμα σχεδόν 1 εκατ. καραμπίνες και περίπου 4.500 σκοπευτικά και όπλα προστασίας

Όπως είπε στην ελληνική επικράτεια κυκλοφορούν περισσότερα από 900.000 κυνηγετικά όπλα, σχεδόν 1 εκατομμύριο όπως είπε χαρακτηριστικά και κάτι πρέπει να γίνει.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη προσπάθεια του Υπουργείου για τον έλεγχο των όπλων που κυκλοφορούν νόμιμα, όπως είναι τα κυνηγητικά όπλα, τα σκοπευτικά και τα όπλα αυτοπροστασίας.

Νέο πλαίσιο για τις άδειες

Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου θα εξεταστεί εκ νέου το καθεστώς χορήγησης άδειας για όπλα, καθώς όπως είπε το τρέχον καθεστώς δεν παρέχει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες και θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρό.

Πολύ σύντομα, σημείωσε ο υπουργός , θα δημιουργηθεί επιτροπή αστυνομικών στην οποία στην συνέχεια θα συμμετέχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως κυνηγετικοί σύλλογοι, σκοπευτικές ομοσπονδίες και θα κατατεθεί νέα πρόταση που θα φέρει και αλλαγές στον νόμο και στην χορήγηση των αδειών οπλοφορίας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εξετάζεται να δημιουργηθεί και ένα πλαίσιο για την εθελοντική παράδοση όπλων, που μπορεί να έχουν κάποιοι χωρίς άδεια.

Πηγή: tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis