Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
100policenet
11:19 | 22/04/2023

Ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Την πρώτη τακτική του συνεδρίαση, μετά το 33ο συνέδριο, πραγματοποίησε χθες, 21 Απριλίου 2023, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με αντικείμενο την ενημέρωσή του για τις τρέχουσες ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Διαβάστε επίσης

Η ενημέρωση έγινε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο πλούσιο περιεχόμενο των εργασιών του 33ου συνεδρίου και στις πρωτοτυπίες αυτού, όπως ήταν η έκθεση έργων πυρογραφίας του συναδέλφου μας από την Ξάνθη κ. Δημητρίου ΔΕΤΣΑΡΙΔΗ καθώς και το ιστορικό αφιέρωμα στη Μονή Αρκαδίου, με αφορμή την παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία εκτάσεως 100 στρεμμάτων για τη λειτουργία κέντρου εκπαίδευσης αστυνομικών, μετά από πρωτοβουλία του Μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ. Μανούσου ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ και Διοικητή του ΤΑΕ Ρεθύμνου. Ιδιαίτερη στιγμή του συνεδρίου και ο τιμητικός αποχαιρετισμός στην Γραμματέα της Γραμματείας Γυναικών, αείμνηστης Μαρίας ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, παρουσία της οικογενείας της.

Στο συνέδριο τέθηκαν τα ζητήματα που μας απασχολούν ενώπιον εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των Πολιτικών Κομμάτων, όσο και της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά όπως επισημάνθηκε τώρα με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, κλείνει ο κύκλος της κυβερνητικής θητείας, οπότε και η χώρα εισέρχεται πλέον στην προεκλογική περίοδο. Σε ό,τι μας αφορά, στο συνέδριο έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων μας, επικαιροποιήθηκε και εμπλουτίστηκε με νέα αιτήματα το διεκδικητικό μας πλαίσιο, το οποίο, το αμέσως προσεχές διάστημα, λειτουργώντας θεσμικά,  θα ζητήσουμε να θέσουμε υπόψη των πολιτικών κομμάτων και να ενημερωθούμε για τις θέσεις και το πρόγραμμά τους, όσον αφορά στην Ελληνική Αστυνομία και το αστυνομικό προσωπικό.

Σημείο αιχμής η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, την οποία σύμφωνα και με όσα έχουμε ήδη τονίσει, στοχεύουμε να πετύχουμε τελικά, εντός του 2023, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο κ. Πρόεδρος, τέλος, αναφέρθηκε στις δυο θετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν λίγο πριν από τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο «πολυνομοσχέδιο» της κυβέρνησης (Ν. 5043/2023, ΦΕΚ 91/Α/13 Απριλίου 2023) και οι οποίες μετά από δικές μας προτάσεις, διασφαλίζουν:

 α) για πρώτη φορά την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης, ξεχωριστά για κάθε εκλογική αναμέτρηση, και απαλλαγμένης από τις νόμιμες κρατήσεις και την φορολογία εισοδήματος (συνολικά το προβλεπόμενο ποσό για τις εκλογές της 21ης Μαΐου αυξήθηκε συνολικά κατά 50%, ήτοι από δέκα σε δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ για περίπου 70.000 δικαιούχους και θα προσδιοριστεί με ΚΥΑ) και

β) το δικαίωμα εκλογιμότητας των χαμηλοβάθμων Αξιωματικών έως και Υπαστυνόμων Α’, σε αιρετές θέσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως σχολής προέλευσης (ΤΕΜΑ, ΣΑΕ).

Το Δ.Σ., τέλος, ενέκρινε τη δαπάνη για την πραγματοποίηση του 33ου πανελλαδικού συνεδρίου, του πολυπληθέστερου ιστορικά σώματος συνέδρων, χάριν της καθολικής συμμετοχής των αντιπροσώπων και από τις 58 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis