Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:59 | 19/05/2023

Με κεντρικό σύνθημα «ΑΥΤΟΝΟΜΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ | Για νέες κατακτήσεις» ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, οι εργασίες του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., που πραγματοποιήθηκε 14-16 Μαΐου στον Βόλο.

Το 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο, σηματοδοτεί την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τη σημερινή Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. καθώς αποφασίσαμε και διοργανώσαμε Πανελλαδικό Συνέδριο εκτός της έδρας της Ομοσπονδίας μας, μετά από έξι (6) χρόνια.

Ένας εξίσου σημαντικός λόγος, που καθιστά το συνέδριό μας ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία μας, είναι ότι η πόλη του Βόλου αποτελεί την έδρα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας – Φθιώτιδας – Β. Σποράδων, η οποία στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της έχει αναπτύξει αξιοσημείωτη δυναμική στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, τέτοια που την έφερε σε θέση να μπορεί να συνδιοργανώσει και να φιλοξενήσει ένα Πανελλαδικό Συνέδριο.

Το εναρκτήριο – επίσημο μέρος του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου μας παρουσίασε η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA TV κα. Τζίνα Αρβανίτη.

Τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού Ιγνάτιο ο Αιδεσιμολογιότατος Πρεσβύτερος Πατήρ Θωμάς και ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της κοινής παρουσίας στο Βόλο, της φυσικής ηγεσίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των στελεχών του Σώματος μέσω των συνδικαλιστικών του εκπροσώπων και υπογράμμισε τη θετική συνεισφορά της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. η δράση της οποίας διακρίνεται για την προσήλωση στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος και ταυτόχρονα για την εκπλήρωση της συνδικαλιστικής της αποστολής.

Ολόκληρη η Ομιλία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Τσιάνος Παναγιώτης στο επίσημο μέρος του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η συμβολή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στις συνθήκες εργασίας με τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, που βελτιώνει τα δεδομένα εργασίας είναι καταλυτική ενώ όλες οι κατακτήσεις μας αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών μας και ταυτόχρονα οδηγό στη μελλοντική μας πορεία και εφαλτήριο για νέες κατακτήσεις. Τέλος, τόνισε ότι «είναι άμεση η ανάγκη αριθμητικής ενίσχυσης και περαιτέρω ποιοτικής αναβάθμισης του έμψυχου δυναμικού του Σώματος».

Ολόκληρη η Ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Τσιάνου Παναγιώτη

Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ κ. Μαραβέγιας Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κα. Κολυνδρίνη Δωροθέα, ο Συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην ΓΓΛΛΠΝΕ του Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Πολίτης.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους η Διοικήτρια της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Δανδουλάκη Νίκη, η Κεντρική Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντά Βασιλική, ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μανέτας Βασίλειος, ο Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) ΝΔ Μαγνησίας Νικόλαος Αθανασάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου ΑΕ Αναγνώστου Σωκράτης.

Τέλος, έδωσαν το «παρών» και χαιρέτισαν τις εργασίες μας όλες οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με τον Αντιπρόεδρό της κ. Συνδρεβέλη Χρήστο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) με τον Πρόεδρό της κ. Σταθόπουλο Δημήτριο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) με τον Πρόεδρό της κ. Ρώτα Δημήτριο και η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.) με τον Περιφερειακό εκπρόσωπό της και Υποδιοικητή Βόλου κ. Καραχάλιο Νίκο, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κ. Διχτάς Αργύρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας κ. Κουφογιώργος Απόστολος.

Το επίσημο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Λ.Σ. Θεσσαλίας – Φθιώτιδας – Β. Σποράδων κ. Ραγάζο Φίλιππο να απονέμει το θυρεό της Ένωσης προς τον  Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Αλεξανδράκη Γεώργιο και προς τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Τσιάνο Παναγιώτη.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. παρουσίασε ενώπιον των Συνέδρων το Διοικητικό και τον Οικονομικό Απολογισμό και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Αντιπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων.

Το 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πλέον εποικοδομητικά συνέδρια των τελευταίων χρόνων καθώς αναδείχθηκαν ζητήματα, ακούστηκαν όλες οι θέσεις, κατατέθηκαν προτάσεις και ιεραρχήθηκαν τα αιτήματά μας.

Παράλληλα ανανεώθηκε η πρόθεσή μας για μια ενωτική και αγωνιστική πορεία που θα ακολουθηθεί το προσεχές διάστημα από την Ομοσπονδία μας με άξονες την Αυτονομία, τη Δυναμική και την Υπευθυνότητα, με τη σοβαρότητα και την επιμονή να συνεχίζουν να αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της συνδικαλιστικής μας στάσης.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος το οποίο καταγράφει μετρήσιμα αποτελέσματα και συγκεκριμένες δράσεις, και του ανανεωμένου Προγράμματος Δράσης. Εγκρίθηκαν επίσης ο Οικονομικός Απολογισμός/Προϋπολογισμός σημειώνοντας ότι η Ομοσπονδία μας έχει αποφασίσει και πραγματοποιεί τον κατ’ έτος Οικονομικό Έλεγχο από Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές για λόγους διαφάνειας και διασφάλισης της ορθής λειτουργίας των οικονομικών.

Με την ενέργεια που αντλούμε από τις υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις όλης της επικράτειας, συνεχίζουμε αταλάντευτοι με σκοπό την επίτευξη όλων των δίκαιων διεκδικήσεών μας, καλώντας παράλληλα την Ελληνική Πολιτεία να ενσκήψει στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis