Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αξιωματικοσ
21:41 | 13/06/2023

«Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις, δείχνουν μια κλιμάκωση και δεν σας κρύβω ότι φοβόμαστε τα χειρότερα. Πρέπει να προστατεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των αξιωματικών αστυνομικών και των οικογενειών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο GRTimes, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ψαρογιάννης για τις μαφιόζικες επιθέσεις εναντίον εν ενεργεία αξιωματικών ειδικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την επιστολή που εστάλη σήμερα προς τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΑΚΜ ξεκαθάρισε επίσης ότι οι επιθέσεις αυτές αφορούν πέντε αξιωματικούς του Τμήματος Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάστημα 8 μηνών, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την ανησυχητική κλιμάκωση υπάρχει ξεκάθαρη δράση εγκληματικών οργανώσεων εναντίον αστυνομικών που αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν δύσκολες υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης

«Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουμε γνώση γι’ αυτά τα περιστατικά, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ανάδειξη του θέματος. Γι’ αυτό και δημοσιοποιήσαμε την επιστολή. Δυστυχώς πρόκειται για επιθέσεις που ανήκουν στον χώρο των εγκληματικών οργανώσεων σε βάρος 5 αξιωματικών, οι οποίες έγιναν σε ένα βάθος 8 μηνών. Ξεκάθαρος στόχος μας λοιπόν, ήταν μέσω της επιστολής, να αναδείξουμε τη σοβαρότητα του ζητήματος» τόνισε αρχικά ο κ. Ψαρογιάννης.

Υποθέσεις που κρύβουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΑΚΜ πρόσθεσε επίσης ότι «οι υποθέσεις αυτές δεν αφορούν την μικροεγκληματικότητα, δεν αφορούν διενέξεις μεταξύ πολιτών. Πρόκειται για επιθέσεις εις βάρος στελεχών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, η οποία όπως γνωρίζετε, δεν ασχολείται με απλά περιστατικά, αλλά με πολύ σοβαρές υποθέσεις, πίσω από τις οποίες υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Ήταν λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να αναδείξουμε αυτό το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, ώστε να προστατευτούν οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους. Διότι είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο τα διακεκριμένα στελέχη της ΕΛΑΣ, μπορούν να προστατευτούν από τις «μαφιόζικες» επιθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος, ο Γ. Ψαρογιάννης υπογράμμισε πως «η Πολιτεία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποφασιστικότητα και διεισδυτικότητα πρέπει να ανακαλύψουν τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των εγκληματικών ενεργειών. Και φυσικά να γίνει έρευνα σε βάθος, καθώς όπως προανέφερα δεν πρόκειται για αντιεξουσιαστές ή απλές διενέξεις μεταξύ πολιτών, αλλά για δολιοφθορές οχημάτων των αξιωματικών που καταδεικνύουν δράση εγκληματικών οργανώσεων».

Από θαύμα ή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα;

«Κανείς δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει το ενδεχόμενο ότι δεν θα υπάρξουν θύματα, καθώς οι ενέργειες αυτές κλιμακώνονται. Επαναλαμβάνω γι’ αυτό στείλαμε και την επιστολή. Διότι φοβόμαστε για το χειρότερο» συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αυτός είναι και ο λόγος που ζητήθηκε τώρα η ανάληψη δράσης από τις αρχές, παρά το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή.

«Είναι τόσο σημαντικό το πρόβλημα που δεν μπορεί να περιμένει. Ζητάμε να υπάρξει έρευνα σε βάθος από την πλευρά τον αρχών, με στόχο να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων και των οικογενειών τους. Είναι κάτι πάρα πάρα πολύ σοβαρό», κατέληξε στην τοποθέτηση του στο GRTimes ο κ. Ψαρογιάννης.   

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη της δήλωση του πρόεδρους της ΕΑΕΑΚΜ στο GRTimes:

Πηγή:  grtimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis