Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 03/11/2023

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρισκόμαστε για πολλοστή φορά στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την ανεπάρκεια της Φυσικής Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα. Η μεγάλη αγωνία και ο προβληματισμός των μελών μας για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη υπηρεσιακή πρακτική, είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένα, διότι θέτουν σε πλείστους κινδύνους τους συναδέλφους που απαρτίζουν και στελεχώνουν τις διμοιρίες

    Δυστυχώς σε μια περίοδο με διαρκώς αυξανόμενη ένταση από κάθε λογής ακραία στοιχεία, αντί να δοθεί έμφαση στο πως θα ενισχυθεί μια Υπηρεσία πρώτης γραμμής όπως η Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης και στο πως θα βρεθεί ένα βιώσιμο πλάνο προκειμένου να μην ξαναζήσουμε περιστατικά όπως αυτά του καλοκαιριού με τους Κροάτες στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποδεικνύεται περίτρανα πως το πάθημα δεν έγινε μάθημα και έτσι η Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να συμπεριφέρεται στο προσωπικό ωσάν να είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης

   Η  έκδοση Διαταγών την τελευταία στιγμή δίνει την εντύπωση σ’ όλους ότι όλα λειτουργούν εκ του προχείρου με ορατή και επακόλουθη αρκετές φορές την αποτυχία του επιδιωκόμενου αποτελέσματος, γεγονός που προκαλεί σωρεία δυσμενών και αρνητικών σχολίων για τον τρόπο λειτουργίας των διμοιριών. Η καταπόνηση του προσωπικού των διμοιριών είναι τεράστια από την ατέλειωτη ορθοστασία σε πορείες, γήπεδα, καθώς επίσης και στη φύλαξη των έργων για το μετρό Εξαρχείων. Η ειδοποιός διαφορά συγκριτικά με το παρελθόν είναι ότι στα γήπεδα και στις πορείες, συμμετείχε πολλαπλάσιος αριθμός διμοιριών, ενώ πλέον καλούνται να βγάλουν εις πέρας την αποστολή τους μία η δύο διμοιρίες (!), γεγονός το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο τόσο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, όσο και την εν γένει διεκπεραίωση της εκάστοτε επιχείρησης με επιτυχία.

   Εξαιτίας της τακτικής της Φυσικής Ηγεσίας η οποία απέχει παρασάγγας από τις βουλές και τις εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας η οποία δείχνει ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης της Δ.Α.Ε.Α. και της Υ.Α.Τ., ακόμα και η χορήγηση της Ημερήσιας Ανάπαυσης θεωρείται είδος πολυτελείας, ενώ το αναφαίρετο δικαίωμα του οικογενειακού προγραμματισμού φαίνεται ότι ισχύει μόνο για τους Στρατηγούς και όχι για το χαμηλόβαθμο προσωπικό!

   Αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι υπηρετούν στην Υ.Α.Τ. άνω της δεκαετίας και οι οποίοι έχουν υποστεί ατέρμονη υπηρεσιακή καταπόνηση (ορισμένοι εκ των οποίων έχουν παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα υγείας), πλέον δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν στις διμοιρίες και ως φυσικό επακόλουθο αιτούνται να μετατεθούν σε άλλη Υπηρεσία. Εντούτοις, το παράδοξο είναι ότι αντί η Υπηρεσία να αναγνωρίσει την προσφορά τους, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους απορρίπτονται τα αιτήματα μετάθεσής τους, την ίδια ώρα που συνάδελφοι με δύο και τρία χρόνια υπηρεσίας  αποσπώνται σε επιτελεία Διευθύνσεων και σε υπασπιστήρια Στρατηγών!

     Απευθυνόμενοι προς την Φυσική Ηγεσία, σεβόμενοι και την κρισιμότητα των στιγμών, διαμηνύουμε ότι κατά την άποψή μας έχει έρθει η ώρα ώστε στη διαχείριση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας (Υ.Α.Τ.), να υπάρξει ένα πραγματικά σοβαρό πλάνο και όχι αυτό που έως σήμερα εφαρμόζεται.

   Χρόνια ολόκληρα προτείνουμε συγκεκριμένες και σταχυολογημένες λύσεις ώστε να μην γίνεται πρόχειρη διαχείριση αυτών των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία πέραν των εργασιακών ζητημάτων που εγείρει και του αυτονόητου κινδύνου, δυστυχώς εκθέτει συνεχώς τους συναδέλφους μας σε κακοπροαίρετες κριτικές, καθιστώντας τους συνεχώς «αποδιοπομπαίους τράγους».

    Κύριοι της Φυσικής Ηγεσίας, έχουμε πολλάκις τονίσει ότι δεν είμαστε επιχειρησιακοί παράγοντες, πλην όμως ο θεσμικός μας ρόλος και οι δικές σας πράξεις – παραλείψεις διαχρονικά, μας υποχρεώνουν να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους κριτικές.

   Επιτέλους ας υπάρξει ένα πραγματικά σοβαρό και σύγχρονο σχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της νευραλγικής Υπηρεσίας. Ας θωρακιστεί θεσμικά η Δ.Α.Ε.Α. όταν επιχειρεί, ούτως ώστε, πέραν της επίλυσης βασικών εργασιακών ζητημάτων για τους συναδέλφους να μην είναι αναγκασμένη να αναζητεί αστυνομικές δυνάμεις την τελευταία στιγμή.

    Εν κατακλείδι, δηλώνουμε ότι ο αγώνας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τη διασφάλιση ενός ανθρώπινου και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας για τους συνάδελφους – μέλη μας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis