Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
 Μαρινάκου
21:44 | 29/03/2023

Η Αναστασία Μαρινάκου επιστρέφει και πάλι στις προπονήσεις, περίπου έναν μήνα από τον αγώνα της στην Κωνσταντινούπολη. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να δώσει τέλος στον τραυματισμό στο πέλμα. Η 27χρονη ταξίδεψε στη Γερμανία όπου για μία εβδομάδα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, το οποίο και συνέχισε στην Ελλάδα.

Η ίδια δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: «Το Σάββατο θα τρέξω για πρώτη φορά μετά τον αγώνα της Τουρκίας. Όλο αυτό το διάστημα δούλεψα πολύ στην αποκατάσταση και προσπάθησα να κρατήσω την φυσική μου κατάσταση με κολύμπι και ποδήλατο. Ο γιατρός μου είπε πως είναι σημαντικό να μην πονάω όταν θα ξεκινήσω και πάλι τις προπονήσεις, ωστόσο ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη του τραυματισμού θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες». 

Διαβάστε επίσης

Η Μαρινάκου έχει ως στόχο της σεζόν μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, καθώς και στην πραγματοποίηση δυνατών εμφανίσεων μέσα στο καλοκαίρι, οι οποίες θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει το 2024 την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Μαρινάκου εξήγησε: «Προγραμματίζω μετά το Πάσχα να κάνω μια μεγάλη προετοιμασία στο Καρπενήσι. Ο στόχος είναι οι καλές εμφανίσεις στα 5.000 μέτρα. Θα ξεκινήσω τους αγώνες στις 30/5 στην Καρλσρούη έχω στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Ομάδων, ενώ τον Ιούλιο θα συμμετάσχω τόσο στο Πανελλήνιο, όσο και στο Βαλκανικό. Παράλληλα θα επιδιώξω να έχω συμμετοχή και σε κάποια μίτινγκ στο εξωτερικό. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να κάνω κούρσες με έντονο συναγωνισμό που θα με βοηθούν να γίνονται καλύτερη και στη διαχείριση της κούρσα, αλλά και στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων».

Η Μαρινάκου το χειμώνα έτρεξε τα 3.000 μ. σε 9.05.82 κι έγινε η τέταρτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis