Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:00 | 12/09/2023

κ.κ. Υπουργοί,

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να απευθυνθούμε και σε εσάς προσωπικά (όπως είχαμε πράξει με την, από 26/9/2022, υπ’ αριθ. 33-2022 επιστολή μας στους τότε προκατόχους σας), προκειμένου να ζητήσουμε την παρέμβασή σας σχετικά με επιχειρούμενη-σχεδόν πραξικοπηματικά-προσπάθεια διαχωρισμού των μερισματούχων του Μ.Τ.Σ.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από τον ιστότοπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ότι την Παρασκευή 8/09/2023 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, σύσκεψη με παράγοντες του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και της Ηγεσίας του Μ.Τ.Σ. όπου στην ημερήσια διάταξη αυτής συμπεριελήφθη πρόταση σύμφωνα με την οποία: «Στο ίδιο Νομικό Πρόσωπο να δημιουργηθούν δύο (2) ξεχωριστοί λογαριασμοί, όπου  ο ένας θα αφορά του μετόχους-μερισματούχους του στρατού ξηράς και ο άλλος τους αστυνομικούς μετόχους-μερισματούχους του Ταμείου». Στην εν λόγω σύσκεψη δεν εκλήθησαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., πράγμα το οποίο ξεκάθαρα υποδηλώνει την έλλειψη σεβασμού προς τους αποστράτους-μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και τη θεσμική εκτροπή του προεδρείου αυτής.

Με αυτή την εν δόλω, και καθόλου αθώα, σύσκεψη επιχειρείται δια της πλαγίας οδού ο διαχωρισμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τους λοιπούς μετόχους-μερισματούχους του Μ.Τ.Σ., κάτι το οποίο αποτελεί σκανδαλώδη προσπάθεια σταδιακού εξοβελισμού τους από το Ταμείο και τον υποβιβασμό τους σε μετόχους β’ κατηγορίας. Έρχεται δε ακριβώς ένα χρόνο μετά από παρόμοια πρόταση, η οποία την Παρασκευή 23/9/2022 είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. και κατόπιν σχετικών παρεμβάσεων δεν είχε τελεσφορήσει. Προφανώς ο μήνας Σεπτέμβριος εκάστου έτους ξυπνάει σε κάποιους νοσηρούς εγκεφάλους στους κόλπους της Ε.Α.Α.Σ. και του Μ.Τ.Σ. τα αντιαστυνομικά και κυρίως αντισυναδελφικά συναισθήματα, έναντι όλων ημών των μερισματούχων του Μ.Τ.Σ., προερχομένων από την Ελληνική Αστυνομία.

κ.κ. Υπουργοί,

Ως Ομοσπονδία, απευθυνόμαστε σε εσάς, όπως παρέμβετε και σταματήσετε εν τη γενέσει οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία, όπως η ανωτέρω της Ε.Α.Α.Σ. η οποία το μόνο που επιφέρει είναι να τραυματίζει τη σχέση των μετόχων, προερχομένων από την Ε.Χ., με το Μ.Τ.Σ., μία σχέση η οποία χρονολογείται από τη ίδρυση του Ταμείου.

Δε θα διστάσουμε να προσφύγουμε όπου αλλού χρειαστεί προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των αστυνομικών μετόχων-μερισματούχων του Μ.Τ.Σ. και να τους προστατεύσουμε από κάθε κακόβουλη ή επιζήμια για αυτούς συμπεριφορά.

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Ο Πρόεδρος

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΒΕΛΛΙΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΕΤΡΟΣ Ε. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis