Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:29 | 20/12/2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

Προς: Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιναύαρχο Λ.Σ.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιο   

 

Θέμα: «Επιστολή στον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για τις συνεχείς παραιτήσεις συναδέλφων»

 

Κύριε Αρχηγέ

με μεγάλη μας θλίψη διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι συχνές οι παραιτήσεις συναδέλφων σε αριθμό που ως Ομοσπονδία μας έχει θορυβήσει, προβληματίσει και απογοητεύσει.

 

Αναφερόμαστε σε νέους ανθρώπους που επέλεξαν το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ως την ιδανική προοπτική για επαγγελματική αποκατάσταση. Δυστυχώς όμως είναι αρκετοί αυτοί που στην πορεία διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργάζονται για τα επόμενα έτη δεν είναι αυτές που περίμεναν όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για το σύνολο των συνάδελφων .

 

Δεν ήταν και λίγες οι παραιτήσεις της πρώτης σειράς των νέων Αξιωματικών απευθείας κατάταξης ΔΠΓ-ΔΜΓ (προκήρυξη του 2021) δεδομένου ότι για αυτούς τους συναδέλφους υπήρχε η επιλογή ακόμα και της άμεσης παραίτησης αφού η υποχρέωση παραμονής για κάποια έτη θεσμοθετήθηκε για την επόμενη σειρά κατάταξης. Θα πρέπει μάλιστα να τονιστεί ότι οι συνάδελφοι αυτοί της απευθείας κατάταξης ΔΠΓ-ΔΜΓ ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της ναυτιλίας με μισθούς αρκετά υψηλότερους αυτών του Λιμενικού.

 

Δυστυχώς όμως το σύστημα μεταθέσεων , που από το 2021 μέχρι και τα τραγικά φετινά αποτελέσματα, οδεύει από το κακό στο χειρότερο έχει προκαλέσει νέο κύμα παραιτήσεων .

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος οι συνάδελφοι που υπηρετούν για πολλά έτη σε νησιά  αντί να μετατεθούν (όπως θα έπρεπε) προς τον τόπο επιλογής τους , επιλέχθηκαν και υποχρεώθηκαν φέτος να μετακινηθούν σε άλλα νησιά με το πρόσχημα ότι ήταν άγαμοι!!

 

Χαρακτηριστική η περίπτωση των Β.Σποράδων όπου οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Σκιάθου και της Σκοπέλου χάνουν ένα μέρος του προσωπικού που υπηρετεί εκεί ,όχι γιατί μετατίθενται στις υπηρεσίες επιλογής τους αλλά επειδή το "σοφό" συμβούλιο μεταθέσεων αποφάσισε πως θα πρέπει να συνεχίσουν την καριέρα τους σε κάποια άλλη νησιωτική υπηρεσία αγνοώντας μάλιστα και όλες τις σοβαρές αιτιάσεις που πρόβαλαν κατά την διαδικασία εξέτασης των προσφύγων.

 

Αποτελέσματα της πρωτόγνωρης και απογοητευτικής διαδικασίας μεταθέσεων για την οποία η Π.Ο.Λ έχει προσφύγει στο ΣτΕ ήταν η παραίτηση ακόμη 2 συναδέλφων από το Λιμενικό Σώμα έχοντας μάλιστα αρκετά χρόνια υπηρεσίας στο νησί της Σκοπέλου οι οποίοι τιμωρήθηκαν με μετάθεση στη Μεγίστη –Καστελλόριζο  χωρίς να το έχουν δηλώσει, χωρίς να το επιθυμούν, μέσω μίας διαδικασίας τακτικών μεταθέσεων του 2023  που θα έχει ολοκληρωθεί το 2024 ταυτόχρονα με την έναρξη της διαδικασίας για το νέο έτος .

 

Από τη στιγμή που η οργανική σύνθεση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι 9.500 και η υπάρχουσα κάτω από 8.000 στελέχη τίθεται εύλογα το ερώτημα για ποιο λόγο δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για αύξηση του αριθμού των εισακτέων στη σχολή Λ/Φ που για το επόμενο έτος θα είναι στους 55 ώστε να στελεχώσουν τα νησιά της παραμεθορίου όπως η Μεγίστη τη στιγμή μάλιστα που ένας μεγάλος αριθμός στελεχών αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί τα επόμενα χρόνια;    

 

Την ίδια στιγμή ένα παράλληλο σύμπαν με 1500 αποσπάσεις έρχεται να μας πει πως δεν χρειάζεται πλέον το σύστημα των μεταθέσεων καθώς 

οποίος θέλει,

όποτε θέλει,

για όπου θέλει και 

για όσο θέλει μπορεί χωρίς κανένα κριτήριο να μετακινηθεί.

 

Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε συναδέλφους που για πολλά έτη έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά αλλά σε περιπτώσεις που τα στελέχη αποσπάστηκαν προς την υπηρεσία επιλογής τους χωρίς καν να έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στην υπηρεσία και χωρίς να πληρούν κανένα στοιχείο για την απόσπασή τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα έχουν οι αποσπάσεις από τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες σε άλλες με πλεονάζον προσωπικό με την αιτιολογία για "κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών "!!!

 

Κύριε Αρχηγέ

η Π.Ο.Λ δεν δημιουργήθηκε για να κάνει δημόσιες σχέσεις αλλά για να υπερασπίζεται όλους τους συναδέλφους είτε είναι ο δόκιμος Λιμενοφύλακας στη σχολή είτε είναι ο ίδιος ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή όταν ο συνάδελφος χρειάζεται βοήθεια και στήριξη με όποιο κόστος για εμάς ως συνδικαλιστικό όργανο και όλοι πλέον ξέρουν πως η Π.Ο.Λ δεν μασάει τα λόγια της .

 

Για ακόμη μια φορά λοιπόν θα πούμε αλήθειες "οι συνεχείς παραιτήσεις συναδέλφων δεν τιμούν το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ." και για το λόγο αυτό η Ηγεσία θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της προκειμένου τα όσα λυπηρά έλαβαν χώρα στο 2023 να μην ξανασυμβούν.

 

Για το ΔΣ

%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis