Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:20 | 21/03/2023

H επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αστυνομικό - αναγνώστη μας:

"Καλή εβδομάδα. Είμαι Αστυνομικός και υπηρετώ στο σώμα λίγο πάνω από 20 χρόνια. Αλλιώς βέβαια ήταν η κατάσταση όταν μπήκα τότε, αλλιώς είναι τώρα, αν ήταν καλύτερα η χειρότερα θα το αφήσω στη κρίση του καθενος.

Διαβάστε επίσης

Με τα μυαλά που έχω τώρα, εάν ήμουν 18 χρόνων πιθανόν δε θα έμπαινα στην Αστυνομία, δε θα καθόμουν καν στη χώρα θα τελείωνα το στρατό και θα έφευγα έξω, αλλά αυτό είναι κάτι το προσωπικό, δυστυχώς όμως δεν είμαι 18 χρόνων και δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος που το αισθάνεται έτσι η κάπως  έτσι.

Θα μπορούσα να γράφω ατέλειωτες ώρες για την αστυνομία στην Ελλάδα, το φιλότιμο Αστυνομικών που δουλεύουν, την αντιμετώπιση που έχουν από τη κοινωνία και αλλά παρόμοια, αλλά δε θα οδηγήσει πουθενά.

Θα ήθελα να αναφερθώ όμως στο ζήτημα της μισθοδοσίας, γιατί δεν ξέρω πολλούς που δουλεύουν στην αστυνομία από χόμπι, οι περισσότεροι δουλεύουν για το μεροκάματο, δεν είναι ούτε εφοπλιστές ούτε βιομήχανοι.

Μέχρι το 2012 υπήρχαν στην αστυνομία «14 μισθοί», από 1-1-2013 εαν δεν κάνω λάθος, καταργήθηκαν τα δώρα και οι μισθοί είναι 12.

Η ζωή από την άλλη εχει ακριβύνει συγκριτικά με το 2012.

Δε θέλω καν να μπω στη διαδικασία να κοιτάξω τη μισθοδοσία του 2012 γιατί πολύ φοβάμαι ότι συγκριτικά με τότε, παιρνω λιγότερα λεφτά με πολύ ακριβότερη ζωή βλέπετε το, «μισθός επι 12» με «μισθός επι 14» έχει διαφορά.

Εάν υπολογίσεις και το πληθωρισμό μεγάλη διαφορά.Και έρχομαι στο ερώτημα;

Βάσει των οικονομικών καταστάσεων που υπήρχαν τότε στη χώρα «βάλαμε πλάτη»,στο μεταναστευτικό«βάλαμε πλάτη»,με το κορωνοιο «βάλαμε πλάτη» κτλ κτλ.

Η ζωή είναι πολύ ακριβότερη απο το 2012 και οι μισθοί είναι 12 και όχι 14 όπως το 2012.

Αύξηση κάποια στιγμή θα πάρουμε ή απλά είμαστε για να «βάζουμε πλάτη».

Δεν ξέρω πολλούς γιούς βιομηχάνων και εφοπλιστών που να είναι στην αστυνομία.

Συγκριτικά με το 2012 ο πραγματικός μισθός είναι περισσότερα η λιγότερα; γιατί ακούμε για αυξήσεις του κατώτατου μισθού, για αυξήσεις του πληθωρισμού αλλά για αυξήσεις στους αστυνομικούς δεν έχω ακούσει……

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis