Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:59 | 20/03/2023

Συνάντηση με τον Υποστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας κ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΗ Δημήτριο, Ιδρυτή του «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ» που λειτουργεί ως κέντρο ιστορικής έρευνας,  είχε αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας,  το πρωί της Παρασκευής 17 Μάρτιου 2023 στο χώρο οπού στεγάζονται δεκάδες ιστορικά κειμήλια από την πορεία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και άλλων Σωμάτων ασφαλείας στο πέρασμα των χρόνων.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. ΜΑΚΡΗ Ιωάννη,  τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ Βασίλειο και τον Ταμία κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Χαρίλαο, ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για δεκάδες εκθέματα που πλέον δεν μπορεί ευκολά να βρει και να δει κανείς έξω από την μοναδική αυτή ιστορική συλλογή που έχουμε την τιμή να διαθέτουμε στην πόλη μας.

Το «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» πέραν της αδιαμφισβήτητης διασφάλισης και διάσωσης που προσφέρει στην ιστορία ενός Σώματος που αποτελεί από την ίδρυσή του πυλώνα της Δημοκρατίας, της Ελευθέριας και της προάσπισης των Συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στους πολίτες, είναι το πρώτο και το μόνο αυτού του είδους Πανελλαδικά.

Οι ποικιλόμορφες δράσεις του στη χώρα μας μεταλαμπαδεύουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας ιστορικές γνώσεις και εικόνες άλλων εποχών μέσω των συμμετοχών του σε Εκθέσεις Αστυνομικών κειμηλίων, στην ίδρυση μικρών αντίστοιχων εκθέσεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Μαγνησίας, Χίου και Βοιωτίας, ενώ παραχώρησε -800- βιβλία και -60- μουσειακά εκθέματα στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής συνδέοντας το χθες με το αύριο του Σώματος και για τον ίδιο σκοπό δρομολογείται η ίδρυση βιβλιοθήκης και μουσείου στη Σχολή Αξιωματικών με δωρεά -180- βιβλίων, -38- στολών και -35- πινάκων ιστορικού και Αστυνομικού ενδιαφέροντος, μαζί με μικροαντικείμενα μουσειακής αξίας για τον ίδιο σκοπό.

Ο κ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΗΣ, αναγνωρίζοντας την διαχρονική στήριξη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, παρέδωσε στην αντιπροσωπεία χειρόγραφη επιστολή, ευχαριστήριο έπαινο και πλήθος σύγχρονων διακριτικών διαφόρων βαθμών της Ελληνικής Αστυνομίας για να διατεθούν δωρεάν σε επιθυμούντες συναδέλφους μας.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ύπαρξη ενός μοναδικού ιστορικού μουσείου που κρατάει ζωντανή την ιστορία του Σώματος και μεταλαμπαδεύει γνώσεις και εικόνες στις επόμενες γενεές!

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis