Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kriseis
11:19 | 21/01/2024

Με ευκρινή τρόπο αποτυπώθηκαν στις κρίσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας οι πληροφορίες που ήθελαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να είχε πάρει «λευκή εντολή» από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές εκείνος κρίνει – όσο βαθιές και να είναι – με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα του Σώματος.

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης  (πηγή: ieidiseis.gr)

Διαβάστε επίσης

 

Έμπειρα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη παρατηρούν ότι σε αυτές τις κρίσεις έγινε ό,τι δεν είχε συμβεί στις προηγούμενες με υπουργό και πάλι τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κατά την τελευταία του θητεία στο Υπουργείο (Ιούλιος 2019 – Αύγουστος 2021) υπήρχε η εικόνα στους… παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι δεν υπήρχε αυτή η «λευκή εντολή» στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τι μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα και οι επιλογές ανατέθηκαν πλέον αποκλειστικά σε εκείνον;

Τα ίδια στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη απαντούν ότι αυτό που μεσολάβησε – κατά κύριο λόγο – ήταν το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αυτό ήταν που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου να αναθεωρήσει «πράγματα και καταστάσεις». «Παύτηκε» η εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που διαδραμάτιζαν καθοριστικό ρόλο σε θέματα που άπτονται της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ και μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου έχαιραν της εμπιστοσύνης του.

Οι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την «ισχύ» – μέχρι την αποκάλυψη των υποκλοπών – να κάνουν επιλογές προσώπων σε κρίσιμες θέσεις, κρίθηκε ότι εξέθεσαν το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα έκτοτε να μην έχουν ρόλο στις κρίσεις στην Αστυνομία. Αυτό δεν αποτυπώθηκε μόνο στις φετινές κρίσεις, αλλά και στις περσινές. Όπως λένε πηγές της Κατεχάκη, ένας καλός παρατηρητής θα πρόσεξε ότι και φέτος απομακρύνθηκαν αξιωματικοί που είχαν συνδεθεί την περίοδο της προηγούμενης θητείας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με ανθρώπους που δεν χαίρουν πλέον της εμπιστοσύνης του Μαξίμου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιχειρεί να κάνει «restart» στην Αστυνομία.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η δήλωση που είχε κάνει, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι πρόκειται για «βαθιά τομή με επιλογές από τη νέα γενιά της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η «τομή» στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, θα αποτυπωθεί και στις επιλογές των κατώτερων αξιωματικών, καθώς αναμένεται να γίνουν «χειρουργικές» κινήσεις σε κρίσιμες υπηρεσίες είτε με στοχευμένες απομακρύνσεις είτε με στοχευμένες τοποθετήσεις.

πηγή: ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis