Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικός
20:10 | 12/12/2022

Γράφει ο Θανάσης Μαλέτσικας

Γεννημένος και μεγαλωμένος σε χωριό, οι μανάδες μας όταν ήθελαν να μας φοβίσουν μας έλεγαν ότι:  <<… θα φωνάξουμε τον Χωροφύλακα από το διπλανό χωριό να σας πάρει και να σας κλείσει μέσα!>>.  Θυμάμαι, όταν βλέπαμε Χωροφύλακα στο χωριό μας (ο οποίος ερχόταν για άλλους λόγους), έπεφτε ΄΄σύρμα΄΄, και όλα εμείς τα ΄΄παλιόπαιδα΄΄ τρέχαμε να κρυφτούμε.

Διαβάστε επίσης

Η εικόνα του Χωροφύλακα, σε συνδυασμό με τις λέξεις των μανάδων μας, μας έμειναν, ακόμα και όταν αργότερα μεγαλώσαμε και ζούσαμε σε πόλεις.

Βλέπαμε στολή και τρέμαμε.

Η σχέση μου με την Ελληνική Αστυνομία εξαντλείται -και μόνον- σε κάποιες ολιγόλεπτες στιγμές με άνδρες της Τροχαίας, για απλούς ελέγχους ή να βεβαιώσουν κάποια παράβασή μου του Κ.Ο.Κ. Σε μία από τις πρώτες αυτές παραβάσεις (υπέρ-υπέρ-υπερβολική ταχύτητα λόγω του νεαρού τότε της ηλικίας), παρακάλεσα τον Τροχονόμο να μην βεβαιώσει την παράβαση γιατί το πρόστιμο ήταν πολύ μεγάλο για τον τότε μισθό μου.

Για να τον ρίξω δε στο φιλότιμο, επικαλέστηκα και την ιδιότητά μου ως στέλεχος της Π.Α.

Απτόητος αυτός συμπλήρωνε το έντυπο της κλήσης.

Τελευταίο μου ΄΄χαρτί΄΄ που έριξα ήταν το γεγονός ότι ήμουν νέος γονιός. <<…Θα στερήσεις το γάλα του παιδιού μου>>, θυμάμαι του είχα πει. Αυτός, αμίλητος συνέχισε να γράφει, και σε λίγο μου έδωσε την κλήση λέγοντάς μου: <<προτιμώ να του στερήσω το γάλα, παρά τον πατέρα του!>>

Με χαιρέτησε τυπικά και έφυγε.

Εκνευρίστηκα και από μέσα μου τον έβρισα. Την επόμενη ημέρα πλήρωσα την κλήση, και φυσικά το παιδί μου δεν στερήθηκε το γάλα.

Όμως, τα λόγια του 30χρονου τότε Αστυνομικού (Τροχονόμου), αργότερα τα επεξεργάστηκα, το νόημά τους χαράχτηκε στο μυαλό μου, και έκτοτε τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας τους βλέπω με ιδιαίτερη συμπάθεια, και επ΄ ουδενί ως άτομα τιμωρούς. Θεωρώ ότι κανείς Αστυνομικός δεν φεύγει από το σπίτι του το πρωί, με σκοπό να σκοτώσει κάποιον. Απεναντίας, φεύγει από το σπίτι του και δεν γνωρίζει ότι θα γυρίσει σώος, ή θα καταλήξει σε κάποιο νοσοκομείο, ή και ο ίδιος να συλληφθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι καθημερινώς θα δεχθεί τουλάχιστον φωναχτή κριτική και σιωπηρές βρισιές.

Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι από τα γραφεία τους να μιλάνε για βία των Αστυνομικών, διότι αυτοί οι ίδιοι με την στάση τους την προκαλούν.

Ας σταματήσουν να θεωρούν τους Αστυνομικούς ΄΄σάκο΄΄ του μποξ για να κάνουν τις ΄΄προπονήσεις΄΄ τους. Τέλος, ας σταματήσουμε ως κοινωνία να βλέπουμε τους Αστυνομικούς όπως εγώ έβλεπα μικρός στο χωριό μου τον Χωροφύλακα. Καλές Γιορτές στην Ελληνική Αστυνομία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis