Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:59 | 03/05/2023

Άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής επίθεσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος COBRA. πραγματοποιεί σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Διαβάστε επίσης

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει ότι δυο τρομοκράτες έχουν μπει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και κρατούν ομήρους. Μαζί τους έχουν και ένα χημικό όπλο και απειλούν να το χρησιμοποιήσουν.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έχουν περικυκλώσει το Μέγαρο. Ένας όμηρος δραπετεύει και οι τρομοκράτες τον πυροβολούν.

Όταν οι τρομοκράτες απειλούν να πυροβολήσουν και τον δεύτερο όμηρο, δεύτερη ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ μπαίνει στο κτίριο και μετά από διαπραγματεύσεις και συλλαμβάνει τους δράστες.

Η συγκεκριμένη άσκηση για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής επίθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου Cobra.

«Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ο επιστημονικός φορέας του υπουργείου που “τρέχει” ευρωπαϊκά προγράμματα. Στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, του COBRA, το οποίο προβλέπει σενάρια τρομοκρατικών απειλών σε δημόσιους χώρους, έχει παραχθεί πιλοτικά ένα έργο το οποίο δωρήθηκε στα ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης, ύψους 400.000 ευρώ το οποίο αφορά εξοπλισμό, drone, κάμερες και άλλα υλικά »

εξήγησε, από την πλευρά της, για τον εξοπλισμό που υπηρέτησε τον στόχο της άσκησης, η αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κα Κωνσταντία Κορώνη.

Πηγή:  ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis