Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
λιμενικο
18:19 | 19/05/2024

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Ιεράπετρας και Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για ύπαρξη λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη, ενώ από ξηράς αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η λέμβος εντοπίστηκε από ένα περιπολικό σκάφος και οι 32 αλλοδαποί (28 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικα κορίτσια) περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Ακολούθως, μεταφέρθηκαν, μαζί με τη συνοδεία στελεχών των ΤΑΕ Μεσσαράς και τη συνδρομή του Δήμου Φαιστού, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέκυψε ότι από τους τριάντα δύο (32) αλλοδαπούς που είχαν ξεκινήσει με λέμβο από την περιοχή Ζύγι της Κύπρου τις απογευματινές ώρες την 13/05/2024 με προορισμό την Ιταλία, επτά (07) εξ’ αυτών είχαν αναλάβει διακριτούς ρόλους για τη διακίνηση των λοιπών είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών και συνελήφθησαν ως διακινητές. Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν καταβάλλει το ποσό των 3.000 ευρώ έκαστος για την μεταφορά τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι επτά (07) αλλοδαποί, για παράβαση του αρ. 83 Ν. 3386/05 ‘’Παράνομη είσοδο στην χώρα’’, του αρ.25 Ν. 5038/23 ‘’Διευκόλυνση’’ σε συνδυασμό με το αρ. 45 του Π.Κ. ‘’ Συναυτουργία’’, του αρ. 306 του Π.Κ. ‘’Έκθεση’’ του αρ. 187 παρ.2 του Π.Κ. ‘’Σύσταση Συμμορίας’’ και του αρ. 277 του Π.Κ. ‘’Πρόκληση ναυαγίου’’. Η λέμβος μεταφοράς βυθίστηκε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis