Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:44 | 14/11/2023

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση στα γραφεία της με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκηςκ. Ευστράτιο Σιμόπουλο και συνομίλησαν διεξοδικά για σειρά ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

    Αρχικά, επιδώσαμε στον κ. Βουλευτή λεπτομερές υπόμνημα με σειρά προτάσεών μας για: - εμπλουτισμό του αστυνομικού εξοπλισμού με επιπρόσθετα μέσα           

         κλιμάκωσης

       - την αναγκαιότητα αύξησης και εξέλιξης των αστυνομικών εκπαιδεύσεων    

          με την χρήση νέων μεθόδων

       - το μείζον πρόβλημα των διατηρητέων ενδοεπικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ,

       - τη θέσπιση ενός Αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων

       - προληπτικό έλεγχο της υγείας των αστυνομικών

    Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε από τον κ. Βουλευτή ότι κατόπιν της αναφοράς με τις προτάσεις μας, που κατέθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, μέρος εξ αυτών θα υιοθετηθούν ενώ  μας ανέφερε ότι ορισμένα αδικήματα πταισματικού τώρα χαρακτήρα  στην επερχόμενη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα θα αναβαθμιστούν σε πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, καθώς θα υπάρξει και αλλαγή στον ανασταλτικό χαρακτήρα των ποινών που επιβάλλονται.

   Σχετικά  με την έναρξη των εργασιών του flyover αναφέραμε ότι το έργο το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΕΛΑΣ. Ένα τόσο μεγάλο έργο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία τροχονόμων.

    Ταυτόχρονα τονίσαμε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που θα μειώσουν τον όγκο των οχημάτων που θα κινούνται στους οδικούς άξονες αφού όπως είχαμε αναφέρει οι τροχονόμοι δεν θα μπορούν «να εξαφανίζουν» τα οχήματα.     

    Αναλύσαμε παράλληλα το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μέσω  των αποσπάσεων των 60 αστυνομικών της ΓΑΔΘ προκειμένου να ενισχυθεί η Διεύθυνσης Τροχαίας.

    Κλείνοντας αναφερθήκαμε στο πάγιο και διαχρονικό ζήτημα του συνδικαλιστικού κινήματος που δεν είναι άλλο από την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας. Ένα αίτημα που η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων αναγνωρίζει σε θεωρητικό επίπεδο, χωρίς ωστόσο κανείς να έχει προχωρήσει στην θεσμοθέτησή του.

 

    Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος, μας ευχαρίστησε για την φιλοξενία στα γραφεία μας, παρέλαβε το υπόμνημα με τη λεπτομερή αναφορά όλων των ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ και μας ανέφερε ότι θα προωθήσει στην Κυβέρνηση τις προτάσεις μας.

    Ως Ένωση μέσω των θεσμικών μας συναντήσεων και προτάσεων, για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, προσπαθούμε για την υιοθέτηση αυτών, ώστε να εξελιχθεί το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια και αξιοκρατία, προς όφελος των αστυνομικών καθώς και της ασφάλειας των συμπολιτών μας.

 

Θεσσαλονίκη, 14 Νοεμβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis