Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:59 | 04/03/2024

Πρωινές ώρες της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2024 στην Αθήνα , πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου μας κ. Σταυρούλας ΤΖΑΤΖΑΝΑ και του Αντιπροέδρου μας κ. Ευστάθιου ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ με τον Πρόεδρο Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. Υποστράτηγο κ. Ευάγγελο ΜΑΝΩΛΗ.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησής μας αποτέλεσε η πορεία της διαδικασίας υπογραφής σύμβασης μεταξύ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης με το ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. ώστε οι ασφαλισμένοι-δικαιούχοι παροχών του Κ.Υ.Υ.Α.Π. (άμεσα και έμμεσα μέλη) να μην καταβάλουν στα φαρμακεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης το ποσοστό συμμετοχής που τους αναλογεί (10%,25%) όπως και το 50% τυχόν προκύπτουσας διαφοράς γενοσήμου -πρωτοτύπου φαρμάκου, καθώς τα ανωτέρω ποσά μετά την υπογραφή της σύμβασης θα αποζημιώνονται απευθείας από τον Κλάδο Υγείας/ ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης.

Ο κ. Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι, στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του υποσυστήματος του Κ.Υ.Υ.Α.Π., η οποία και θα καταστήσει τεχνικά δυνατή την ένταξη και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης και πιλοτικής λειτουργίας του. Μάλιστα απέστειλαν και σχετική ενημερωτική επιστολή στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης.

Από πλευράς μας, τον ευχαριστήσαμε για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και την συνδρομή του στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης , δηλώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς μετά από υπερδιετή αγώνα της παρούσας Διοίκησης της Ένωσής μας και την αδιαμφισβήτητη προσφορά–συμπαράσταση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, επιτέλους ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημά μας.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε αφορούσε την έγκριση και την διαδικασία χορήγησης δανείων από το Ταμείο προς τα ασφαλισμένα μέλη.
Ο κ. Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι έχει ληφθεί ήδη η έγκριση από τον Υπουργό και στο προσεχές διάστημα -εντός μηνός Μαρτίου- θα αποτελέσει θέμα Ημερήσιας Διάταξης συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. η έγκριση χορήγησης δανείων και θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Τέλος υπήρξε ενημέρωσή μας σχετικά με την θετική πρόοδο των σημαντικών προτάσεων της Ομοσπονδίας μας οι οποίες αφορούν στην βελτίωση των όρων χορήγησης δανείων του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. στους ασφαλισμένους του Ταμείου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και αμφότεροι δηλώσαμε την πρόθεσή μας για συνέχιση της διαρκούς συνεργασίας μας, με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των συναδέλφων μας και του Ταμείου μας..

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
6975601800
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος
6945021214

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis