Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:25 | 28/10/2023

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η 28η Οκτωβρίου 1940 δεν είναι μια οποιαδήποτε ημέρα. Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, δεν είναι μια απλή απάντηση. Τόσο η ημέρα όσο και η απάντηση που βροντοφώναξαν αποτελούν μια επέτειο, μία γιορτή, ένα θρύλο, μια μνήμη και ένα χρέος απανταχού του Ελληνισμού αποτελώντας το μέγιστο κατόρθωμα ενότητας και αποφασιστικότητας αυτών.

Η συγκεκριμένη ημέρα η οποία σηματοδότησε την έναρξη του πολέμου, θα παραμείνει για πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού Έθνους. Ορόσημο και σταθμός, με βαθύ νόημα καθώς συμβολίζει την αιώνια πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα διδάγματα εκείνης της περιόδου πολλαπλά, με κυριότερο αυτό της ανάγκης διατήρησης της ελευθερίας του Έθνους και της ακεραιότητας της Χώρας.

Σήμερα τιμούμε τους γονείς και τους παππούδες μας, οι οποίοι με το χαμόγελο στα χείλη είπαν το «ΟΧΙ» κατά του φασισμού και αντιστάθηκαν ηρωικά, σκληρά, ανελέητα και με σθένος, μέχρι να παραδοθεί και να ξεψυχήσει το τέρας του τότε δαιμονικού άξονα.

Σήμερα ογδόντα τρία (83) χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, ακόμα μία χρονιά ανοίγουμε το ιερό βιβλίο της ιστορίας μας, για να διαβάσουμε κατορθώματα και ηρωικές πράξεις, αποτίοντας φόρο τιμής αλλά και σεβασμού, αντλώντας περηφάνεια και δύναμη για να δείξουμε και να επαναλάβουμε αν και όποτε χρειαστεί πράξεις και θυσίες.

Αποτελεί υποχρέωση να μην ξεχνούμε, γιατί μόνο έτσι θα κρατήσουμε την Ελλάδα μεγάλη και ελεύθερη!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis