Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:44 | 25/03/2023

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Επανάσταση του 1821, αφενός είναι απότοκος των φιλελεύθερων ιδεών του Γαλλικού Διαφωτισμού, των διακηρυγμένων αρχών της ισότητας και της ελευθερίας, που λίγα χρόνια πριν από αυτήν την χρονολογία “ορόσημο” κατέκτησαν τη Γαλλία και κυριάρχησαν στην Ευρώπη -υπόδουλη και μη-, αφετέρου συνιστά το σπουδαιότερο γεγονός στην Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας και την αφετηρία της αναγέννησης του Ελληνικού Κράτους.

Παράλληλα, αποτελεί ένα γεγονός παγκοσμίου σημασίας διότι υπήρξε η πρώτη Εθνική Επανάσταση, εκπληρώνοντας τους πόθους του Γένους για λευτεριά και ανεξαρτησία, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους υπόδουλους λαούς.

Γιορτάζουμε σήμερα τη διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «Σήμερον χαράς Ευαγγέλια», καθώς και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, μετουσιωμένη η εν λόγω εορτή στα δύο «Χαίρε», το «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία» και το «Χαίρε ω Χαίρε Λευτεριά».

Οι αγωνιστές του Έθνους μας, έχοντας ακλόνητη πίστη στο Θεό και την Υπέρμαχο Στρατηγό, έκαναν πράξη ό,τι στα μάτια των Ευρωπαίων φάνταζε άπιαστο.

Αναμφισβήτητα καλούμαστε να διδαχθούμε μέσα από τα μηνύματα της ημέρας αυτής και να μην λησμονούμε ποτέ, οι σημερινοί Έλληνες, ότι οφείλουμε την Ελευθερία, την Εθνική μας υπόσταση, την υπερηφάνεια, την πρόοδο, την ευημερία μας στους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821.

Ευλαβείς προσκυνητές λοιπόν σήμερα, στεκόμαστε μπροστά στους τάφους των αθάνατων νεκρών μας, αισθανόμενοι ευγνωμοσύνη για ότι έκαναν, ατενίζοντάς τους με υπερηφάνεια και αντιλαμβανόμενοι το χρέος μας, να διδαχθούμε από τις αρετές τους.

Το 1821 είναι πάντα επίκαιρο γιατί μας διδάσκει ότι «η μεγαλοσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, αλλά με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Όπως έχει γράψει στις ωδές του ο Ανδρέας Κάλβος: «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

 ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis