Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΚΑΒ
13:39 | 05/03/2023

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης της εύλογης ανησυχίας συναδέλφων - μελών μας που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων, η οποία πηγάζει έπειτα από αδικίες, παραλήψεις και υπηρεσιακές δυσλειτουργίες που έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη Υπηρεσία τα προηγούμενα έτη.

Τα παραπάνω προβλήματα που διαιωνίζονται δυστυχώς μέχρι σήμερα, προκλήθηκαν με ευθύνη της Διοίκησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ευθύνες που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί στους υπαίτιους.

Αναφέρουμε τον όρο «εύλογες ανησυχίες» γιατί το ίδιο το Αρχηγείο, προκειμένου να τις εξομαλύνει, διέταξε το 2020 με Διαταγή του τότε Αρχηγού και νυν Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, Επιτροπή με σκοπό την τροποποίηση του Π.Δ. 500/1989, προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που προέκυπταν από τις διαφορετικές ερμηνείες και ασάφειές του.

Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής ήταν ο τότε Διευθυντής της Δ.Ε.Α.Δ. Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος ΠΑΠΠΑΣ, ενώ συμμετείχαν ως μέλη Αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου.

Έπειτα από τρεις (3) μήνες συνεδριάσεων, το ομόφωνο αποτέλεσμα που προέκυψε, απέβλεπε ουσιαστικά στην έκδοση νέου Π.Δ., ώστε να αποφευχθούν λάθος καταστάσεις που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια, με τη συντέλεση αδικιών σε βάρος ορισμένων συναδέλφων.

Ομόφωνο αποτέλεσμα που μέχρι σήμερα περιμένουμε την εφαρμογή του, με συνέπεια τα προβλήματα να διαιωνίζονται και με κίνδυνο αυτά να διογκωθούν στο μέλλον.

Ως Ένωση απαιτούμε την εφαρμογή των Αποφάσεων της Επιτροπής και την πιστή εφαρμογή των Νόμων και κανόνων Δικαίου για τα μέλη μας.

Δεν θα επιτρέψουμε την ερμηνεία των υφιστάμενων Διατάξεων κατά το δοκούν όπως στο παρελθόν και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συναδέλφων μας, συνοδών αστυνομικών σκύλων, εκπαιδευτών καθώς και της Διοίκησής τους.

Παρακαλούμε την Πολιτική και Φυσική ηγεσία, όπως πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξομάλυνση αυτής της κατάστασης που χωλαίνει για χρόνια.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η υπάρχει η διάθεση ώστε να επέλθει η τελική επίλυση.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis