Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 21/05/2024

Τη Δευτέρα 13/05/2024 απογευματινές ώρες, Αστυνομικοί των Τμημάτων Τάξης και Ασφαλείας Λαυρεωτικής, ύστερα από καταδίωξη και συντονισμένες ενέργειες, συνέλαβαν συνολικά τέσσερις (4) ημεδαπούς -μεταξύ των οποίων δύο (2) ανήλικοι-, κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής ομάδας. Η εν λόγω ομάδα διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε οικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, δρώντας σε Λαύριο, Κερατέα και Κορωπί.

Όλα ξεκίνησαν όταν συνάδελφοι του Αστυνομικού Τμήματος Λαυρεωτικής, εκτελώντας εποχούμενη περιπολία, προσπάθησαν να ελέγξουν ύποπτα άτομα τα οποία είχαν εξέλθει από οικία, όμως αυτά επιβιβάστηκαν σε όχημα και διέφυγαν.

Εν συνεχεία, ακολούθησε καταδίωξη με θετική έκβαση καθώς ακινητοποιήθηκαν στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και συνελήφθησαν.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι επιβαίνοντες απέρριπταν στο οδόστρωμα διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ κατά τον έλεγχο του εσωτερικού του αυτοκινήτου ανευρέθηκαν και άλλα, καθώς κατασχέθηκε το ίδιο το όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες πράξεις τους.

Οι δράστες παρακολουθούνταν για αρκετούς μήνες από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής και οδηγούμενοι σε αυτό ταυτοποιήθηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές, τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν δεκαέξι (16) υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, με το παράνομο όφελος να ξεπερνά τα εκατόν είκοσι ένα χιλιάδες (#121.000#) Ευρώ.

Οι ανωτέρω δράστες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε Δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα.

Στους Αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση-σύλληψη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια καθώς έδρασαν με ζήλο, επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και συνεργαζόμενοι υποδειγματικά, έδωσαν ένα καίριο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα, συνεισφέροντας παράλληλα στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis