Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
13:19 | 09/08/2023

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού φιλάθλου της Α.Ε.Κ., ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα σε ενέδρα θανάτου από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Δυστυχώς, αποκτήσαμε μία ακόμα μαύρη ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο αντί για χώρος χαράς, γιορτής και ανάπτυξης της ευγενούς άμιλλας, κατάντησε χώρος βίας, μίσους, ανομίας και θανάτου.

Ένα χρόνο πριν χάνει τη ζωή του ο Άλκης ο οποίος ήταν φίλαθλος του Άρη, σήμερα ο Μιχάλης φίλαθλος της Α.Ε.Κ., αύριο ποιος;

Το πρόβλημα της οπαδικής βίας είναι πολυδιάστατο και δεν αφορά μόνο την Αστυνομία.

Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αθλητικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί, εκπαιδευτικοί) να «θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και να βρουν άμεσα λύση στο αδιέξοδο που βρισκόμαστε.

Πρέπει να επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις και παραδειγματικές τιμωρίες στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, καταδεικνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό.

Για παράδειγμα, ίσως η «UEFA» πρέπει να αποκλείσει από όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη συγκεκριμένη ομάδα, για να διαδοθεί παγκοσμίως το μήνυμα της σοβαρότητας της κατάστασης, η οποία όπως αποδεικνύεται έχει πλέον ξεφύγει.

Αυτή τη στιγμή, με εντολή του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ έχουν ήδη μετακινηθεί ορισμένοι Αξιωματικοί που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις ευθύνης, διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. και αναμένεται το αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει τώρα είναι η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης, με τη σύλληψη του ή των δολοφόνων και ακολούθως την παραπομπή στη Δικαιοσύνη.

Επιπροσθέτως, να μην ξεχνάμε πως όλοι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ραντεβού θανάτου, διαπράττουν το έγκλημα της «Συμπλοκής» σύμφωνα με το άρθρο 313 του Π.Κ. το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών (3) ετών.

Καταδικάζουμε τη βία σε όλες τις εκφάνσεις, από όπου κι αν προέρχεται.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει το νεαρό Μιχάλη.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis