Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
100pol
22:14 | 17/08/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής:

Μετά τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου -με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού της Χώρας κου. Κυριάκου Μητσοτάκη- στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσεφέριν αλλά και οι ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες των Ανώνυμων Εταιρειών κ.κ. Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, καθώς και εκπρόσωπος του κ. Σαββίδη, ανακοινώθηκε -κατά την άποψή μας πολύ σωστά- το κλείσιμο των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών, με διατήρηση ενός μόνο συνδέσμου με έδρα τα γραφεία της εκάστοτε ΠΑΕ προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος, μέτρο το οποίο ελπίζουμε αυτή τη φορά να εφαρμοστεί καθώς δεν αποτελούσαν εστίες ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των φιλάθλων και των οπαδών, αλλά χώρους ανομίας και εξορμήσεων εγκληματικών στοιχείων.

Διαβάστε επίσης

Με απογοήτευση όμως, στο δεύτερο σκέλος των δηλώσεων ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει πως τη φύλαξη των γηπέδων και τον έλεγχο των οργανωμένων οπαδών, θα έχει από εδώ και στο εξής η Ελληνική Αστυνομία.

Δυστυχώς, αυτό συνεπάγεται οτι ως Σώμα θα επωμιστούμε ένα ακόμη πάρεργο, από το οποίο η μέχρι τώρα πολιτική των Κυβερνήσεων κινούταν στην απαλλαγή της Αστυνομίας από αυτό, του ρόλου security – υπαλλήλου των Ανώνυμων Εταιρειών.

Αντί λοιπόν να περιπολούμε  και να αστυνομεύουμε τις γειτονιές, θα διατιθέμεθα προς εκτέλεση υπηρεσίας εντός ιδιωτικών συμφερόντων εγκαταστάσεων.

Έτσι κι αλλιώς, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος Οργανισμός για την τήρηση της Τάξης, την προστασία των πολιτών και τη διαφύλαξη της εσωτερικής ειρήνης της Χώρας, έχουμε νομική υποχρέωση να επεμβαίνουμε στις συναθροίσεις – συγκεντρώσεις όταν δημιουργούνται έκτροπα και τελούνται έκνομες ενέργειες, όχι όμως να επιφορτιστούμε με τον έλεγχο της εισόδου των οπαδών μέσα σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Δεν θα πρέπει να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα ενός κοινωνικού φαινομένου, αυτό της οπαδικής βίας.

Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοί μας αντί να επικεντρώνονται στη φύλαξη και στην πάταξη της εγκληματικότητας, να διατίθενται για τη φύλαξη των γηπέδων και τον έλεγχο των θυρών κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα όπως:

  • Θα απασχολούνται οι συνάδελφοί μας μόνο την ημέρα των αγώνων ή μέρες πριν και για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων;
  • Ποιός θα ορίζει τις Δυνάμεις; Η Ηγεσία μας ή οι ΠΑΕ;
  • Ποιός θα αποφασίζει για το επίπεδο επικινδυνότητας των αγώνων;
  • Σε περίπτωση τραυματισμού συναδέλφου μας, ποιός θα αναλάβει την ευθύνη;
  • Από ποιές Υπηρεσίες θα διατάσσονται Αστυνομικοί να ελέγξουν τους οργανωμένους οπαδούς; Από τα υποστελεχωμένα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας;

Η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντα δίπλα στον πολίτη, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή. Λειτουργεί επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και όχι για τη διασφάλιση των κερδών μεγαλοεπιχειρηματιών και των επιχειρήσεών τους.

Η Πολιτεία και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, οφείλει να επανεξετάσει την απόφαση αυτή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis