Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
09:59 | 15/07/2023

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Νότη ΜΗΤΑΡΑΚΗ ενώπιον των αστυνομικών συντακτών για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και τον τρόπο πρόσληψης Αστυνομικών υπαλλήλων, στα πλαίσια πάντα της δημιουργίας ενός Σώματος που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, διασφαλίζοντας την αστυνόμευση ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, δηλώνουμε τα εξής:

Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι υπάρχει αναγκαιότητα να συμμαζευτεί αυτό το «μπάχαλο» που υπήρχε και υπάρχει στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Θα πρέπει επιτέλους να είναι μέρος μάθησης και ελεύθερης ανάπτυξης προσωπικότητας των φοιτητών, με την ανεμπόδιστη διάδοση των ιδεών και όχι τόποι ανομίας και παραβατικότητας.

Επίσης, θα πρέπει οι φοιτητικές εστίες να αποτελούν τόπο διαμονής των φοιτητών, όχι κάθε είδους παραβατικού και εγκληματικού στοιχείου.

Ο τρόπος με τον οποίο θα διασφαλιστούν τα ανωτέρω, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει, δίχως βεβαίως να τίθενται σε κίνδυνο οι υπάλληλοι που θα κληθούν να επιβάλουν την Τάξη. Εξάλλου, οι διυπουργικές Αποφάσεις που είναι σε ισχύ θα έπρεπε να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι Πρυτανικές Αρχές δεν προχώρησαν στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών έτσι ώστε οι υπάλληλοι που θα βρίσκονταν στις πύλες εισόδου των Πανεπιστημίων να εκτελούν τα καθήκοντά τους αποτελεσματικά και με ασφάλεια για τον εαυτό τους, τους φοιτητές, τους καθηγητές, υποστηρίζοντας το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης, δεν ήταν εφικτό και δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν οι οποιοδήποτε διαδικασίες, πριν πραγματοποιηθούν τα συμφωνηθέντα από όλες τις πλευρές.

Επίσης, αναφορικά με τις δηλώσεις του κου ΜΗΤΑΡΑΚΗ για τον τρόπο πρόσληψης στον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, αναμφισβήτητα οι Ειδικοί Φρουροί, οι Συνοριοφύλακες, καθώς και οι Αστυνομικοί που προέρχονται από αυτές τις δυο κατηγορίες προσωπικού και ήδη έχουν ομογενοποιηθεί, είναι συνάδελφοί μας, οι οποίοι μάλιστα εκτελούν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο τρόπο και επαγγελματισμό.

Παρόλα αυτά, προκειμένου στο μέλλον να μην υπάρχει «Αστυνομία πολλών ταχυτήτων» και η εκπαίδευση να είναι πολυδιάστατη, επαρκής, προσαρμοσμένη στην καινούργια πραγματικότητα και κυρίως ίδια για όλους, θα πρέπει άπαντες να εισάγονται στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας με έναν ενιαίο - αξιοκρατικό τρόπο.

Φυσικά, μετά την αποφοίτηση από τις Σχολές, η εξειδίκευση αλλά και οι ανανεωμένες τακτικές εκπαίδευσης θα συνεισφέρουν τα μέγιστα, ούτως ώστε ο Έλληνας Αστυνομικός να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του επαγγέλματός του, λειτουργώντας με τον καλύτερο τρόπο και παρέχοντας ουσιαστική προστασία στον πολίτη.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis