Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:19 | 02/06/2023

Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε χθες βράδυ τον τραγικό θάνατο του μέλους μας Αρχιφύλακα Δ.Λ., όταν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στη Λ. Κατεχάκη.  

  Ο Λουκάς που υπηρετούσε για δύο δεκαετίες (όλη του την υπηρεσιακή του ζωή) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και στο Τ.Ο.Τ.Α. (Τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων), επί σειρά ετών επέδειξε άρτιο επαγγελματισμό και τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι είχε αφιερώσει τη ζωή του στην πρόληψη κατά των τροχαίων ατυχημάτων, προκειμένου να υπάρχει σωστή οδηγική συμπεριφορά με μεγαλύτερη ασφάλεια στα οδικά δίκτυα.

  Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας. Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και η θεσμική θωράκιση του αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά δίνει την ψυχή του και τη ζωή του για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, είναι το ελάχιστο που η Πολιτεία οφείλει άμεσα να νομοθετήσει.  

 Στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλα τα επίπεδα, με την ελπίδα να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό του καθήκοντος.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis