Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:00 | 10/04/2023

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή της ύστερα από τις ανακοινώσεις (03/04/2023 και 09/04/2023) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, αφού με τις τροποποιήσεις που προωθήθηκαν ήδη στο υφιστάμενο Π.Δ. 11/2021 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αντιμετωπίζονται οριστικά ζητήματα συνυπηρέτησης, με γνώμονα την οικογενειακή συνοχή και αρμονία αρκετών αστυνομικών – μελών μας, συζύγων στελεχών του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ.  

     Συγκεκριμένα, με τις προωθούμενες διατάξεις:

  • Δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης συνυπηρέτησης για Στελέχη του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ που αποφοιτούν από τις Παραγωγικές Σχολές και είναι σύζυγοι Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών, Στρατιωτικών από τα πέντε (5) έτη που ίσχυε, στα δύο (2), διάταξη η οποία εναρμονίζεται πλήρως με τα ισχύοντα στην Ελληνική Αστυνομία και υπό την προϋπόθεση ότι ο κατά βαθμό κατώτερος ακολουθεί τον ανώτερο/αρχαιότερο υπάλληλο.
  • Δίνεται άμεσα η δυνατότητα πραγματοποίησης συνυπηρέτησης για τα Στελέχη του Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ που αποφοιτούν από τις Παραγωγικές Σχολές και είναι σύζυγοι Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών, Στρατιωτικών, στην περίπτωση κατά την οποία τόσο οι ίδιοι όσο και οι σύζυγοί τους υπηρετούν σε Υπηρεσίες 1ης και 2ης κατηγορίας (π.χ. Ικαρία, Σκύρο, Αστυπάλαια, Κάσο, Κω, Μήλο, Μύκονο, Χίο, Μυτιλήνη, Ρόδο, Σάμο, Τήνο κλπ.) και υπό την προϋπόθεση ότι ο κατά βαθμό κατώτερος ακολουθεί τον ανώτερο/αρχαιότερο υπάλληλο.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ευχαριστούμε δημοσίως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη, η συμβολή του οποίου στην οριστική επίλυση του όλου ζητήματος υπήρξε καθοριστική, αφού από την πρώτη στιγμή που του θέσαμε το όλο ζήτημα, επέδειξε την ενδεδειγμένη ευαισθησία και απέδειξε ότι τείναμε σε ευήκοα ώτα, αφουγκραζόμενος τις αιτιάσεις αρκετών μελών μας που αντιμετώπιζαν σοβαρό οικογενειακό  πρόβλημα.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε τη διαρκή στήριξη για την προώθηση του αιτήματος, τόσο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου, όσο και των Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. ΤΣΙΑΝΟΥ Παναγιώτη και της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής – Πειραιά & Νήσων κ. ΚΟΥΖΗ Βασιλείου.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis