Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
φωτογραφικη  μηχανη
11:48 | 22/08/2023

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη μετατροπή των αστυνομικών σε φωτογράφους για την ανάγκη έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, αφού θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή θα επιφέρει πλείστα προβλήματα, την ώρα που οι Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν διαθέτουν ούτε επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, ούτε κατάλληλες υποδομές για το σκοπό αυτό. Το όλο εγχείρημα αποτελεί ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί το μοναδικό κλάδο του κράτους ο οποίος δίχως να έχει επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση, δύναται να αντικαταστήσει το γιατρό, το φαρμακοποιό, τον ψυχολόγο, το δάσκαλο, τον ψυχίατρο, το νοσοκόμο, τον security κ.λ.π., πλέον και τον επαγγελματία φωτογράφο!

Όλα αυτά δε, λαμβάνουν χώρα τη χρονική περίοδο που διαβάζουμε και ακούμε συνεχώς βαρύγδουπες δηλώσεις, δεσμεύσεις και υποσχέσεις ότι η μάχιμη αστυνόμευση θα ενισχυθεί! Όπως έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει, η Αστυνομία πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από όλα τα εξωαστυνομικά καθήκοντα, αφού πρόσθετα βάρη και αλλότριες υποχρεώσεις της έχουν ανατεθεί και την παρεμποδίζουν από το κύριο έργο της που είναι η προφύλαξη της κοινωνίας από το έγκλημα και η προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Αναρωτιόμαστε γιατί κάθε φορά που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει κάποιο κοινωνικό ζήτημα, πρέπει να το επιφορτίζεται πάντοτε η Ελληνική Αστυνομία;

Θέλουμε να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς μας προς τους αρμόδιους:

  • Τι θα συμβεί στην περίπτωση που το μικρό ποσοστό των αστυνομικών που έχει εκπαιδευτεί για τη λήψη φωτογραφιών των νέων τύπων ταυτότητας ασθενήσει, ή λάβει την προβλεπόμενη άδειά του, ή μετατεθεί/αποσπασθεί σε άλλη Υπηρεσία εντός ή εκτός Αττικής;
  • Ενώ η λειψανδρία στις μάχιμες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. δυστυχώς προσεγγίζει την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Γ.Α.Δ.Α. διατάσσει τα «άδεια» Αστυνομικά Τμήματα τα οποία σπάνια συγκεντρώνουν επιθυμίες αίτησης μετάθεσης, να αποσπάσουν αστυνομικό προσωπικό εν μέσω καλοκαιριού και αδειών, στα όμορα εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια από την Ηγεσία Τμήματα Ασφαλείας, με αποκλειστικό σκοπό τη στελέχωση των γραφείων ταυτοτήτων!
  • Καίτοι οι Αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν τεράστια έλλειψη χώρων (ψηφιοποίηση ακούμε και ψηφιοποίηση δε βλέπουμε!), γεγονός που δυσχεραίνεται και από τα πειστήρια των εισαγγελικών αρχών τα οποία ακόμα (!) παραμένουν προς φύλαξη στους υπηρεσιακούς χώρους της ΕΛ.ΑΣ., στήνονται με προχειρότητα φωτογραφικά παραβάν και εγκαταστάσεις με φωτογραφικές μηχανές οι οποίες απαιτούν συγκεκριμένες διαστάσεις και χώρους για τις ανάγκες φωτογράφησης!
  • Η Ελληνική Αστυνομία, συγκριτικά με άλλες δημόσιες υπηρεσίες και κρατικούς φορείς καινοτομεί αρνητικά, αφού ενώ ως κλάδος της ανατίθενται τα πάντα προς διεκπεραίωση, η Πολιτεία δεν έχει προβλέψει ένα ποσοστό του παραβόλου που θα πληρώσουν οι πολίτες για τις εκατομμύρια νέες ταυτότητες που θα εκδοθούν, να αποταμιευτεί υπέρ των Ταμείων της ΕΛ.ΑΣ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την έκδοση διαβατηρίων που ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει ολοκληρωτικά τη διαδικασία έκδοσής τους, εντούτοις δεν επωφελείται ούτε στο ελάχιστο!
  • Το κράτος για πολλοστή φορά προτίμησε την εύκολη λύση της Αστυνομίας στερώντας από έναν άλλο κλάδο (φωτογράφους) σημαντικά έσοδα.

Σε μια περίοδο κατά την οποία άπαντες μνημονεύουν την εξοικονόμηση πόρων και την ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θεωρούμε ότι αποτελούν ολέθριο λάθος οι πειραματισμοί, χωρίς κανένα σοβαρό και επιστημονικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό, όπως έχουμε κατά κόρον επισημάνει και προτείνει ως συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία έτη.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis