Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:39 | 27/12/2025

Το παζλ της δολοφονίας της Ελένης Παπαδοπούλου στο Κολωνάκι αρχίζει να συμπληρώνεται, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της 87χρονης χήρας πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 60χρονου γιου της, αποδίδοντάς του τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και του εμπρησμού.

Το χρονικό του εγκλήματος

Διαβάστε επίσης

Στις 29 Ιανουαρίου 2022, η Ελένη Παπαδοπούλου εντοπίζεται νεκρή μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμά της στο Κολωνάκι. Αρχικά, ο θάνατος αποδίδεται σε δυστύχημα. Ωστόσο, σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, τα δεδομένα ανατρέπονται και η υπόθεση εξιχνιάζεται ως έγκλημα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 60χρονος γιος της φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία. Συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, λαμβάνοντας προθεσμία για να απολογηθεί. Παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης υπήρξε η έρευνα της εκπομπής Φως στο Τούνελ και της Αγγελική Νικολούλη. Από την πρώτη στιγμή, ο 60χρονος υποστήριζε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από τσιγάρο, ισχυριζόμενος πως η μητέρα του ήταν φανατική καπνίστρια.

Οι έρευνες, ωστόσο, κατέδειξαν ότι η 87χρονη ήταν βαριά ναρκωμένη τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Τα λόγια του 60χρονου στο «Φως στο Τούνελ» τον περασμένο Οκτώβριο προκαλούν ανατριχίλα: «Έχει τελειώσει η υπόθεση, να το κάνουμε θέατρο;». «Ένα ατύχημα έγινε από το τσιγάρο».

«Αν και αναμέναμε τις εξελίξεις αυτές, είμαστε σοκαρισμένοι από το γεγονός ότι ο μονάκριβος γιος εκτέλεσε τελικά τη μητέρα βάσει ενός σατανικού σχεδίου που φέρεται να ολοκλήρωσε σε τρεις φάσεις…», σημειώνει η Αγγελική Νικολούλη, περιγράφοντας ότι πέρα από τη χορήγηση χαπιών, οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να προκλήθηκε και ασφυκτικός θάνατος, πριν η γυναίκα περιλουστεί με βενζίνη και ξεσπάσει η φωτιά.

Η ίδια συμπληρώνει ότι, όσο προχωρούσε η έρευνα, ο 60χρονος ερχόταν σε αντιφάσεις και δεν επέδειξε ενσυναίσθηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε παραστεί ούτε στην κηδεία της μητέρας του.

Τα στοιχεία που «έδεσαν» την υπόθεση

Στις τοξικολογικές εξετάσεις της σορού βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών, παρά το γεγονός ότι η 87χρονη δεν λάμβανε τέτοια φαρμακευτική αγωγή. Το μονοξείδιο του άνθρακα ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα για καπνίστρια, στοιχείο που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου δεν ήταν η εισπνοή καπνού. Η γυναίκα ήταν νεκρή πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Παράλληλα, αναδείχθηκε διαμάχη μητέρας και γιου για το διαμέρισμα της οδού Λυκαβηττού, με τον 60χρονο να φέρεται να έχει χρέη ύψους 400.000 ευρώ και να έχει κινηθεί για την πώλησή του.

«Κλειδί» στις έρευνες αποτέλεσε και ο εντοπισμός μπιτονιού με βενζίνη, κρυμμένου στο σπίτι του, κατά έρευνα στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο 60χρονος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis