Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
εκπαιδευση
10:42 | 27/08/2023

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Προς: Τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης  

Θέμα: «Εκπαίδευση αστυνομικών στον οπλισμό που κατέχουν ανεξαρτήτως διαμετρήματος»        

Κύριε Επιτελάρχη,

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα διαλαμβανόμενα στο επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και δώσετε τέλος στην παραδοξότητα που ανέδειξαν οι συνάδελφοί μας.

Μία ευέλικτη διοίκηση οφείλει να ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος ιδίως όταν αυτά αναφέρονται στα ζητήματα της εκπαίδευσης και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας κατά  τον χρόνο που αυτοί χρησιμοποιούν τον οπλισμό τους.

Είναι αδιανόητο κατά την ετήσια συντηρητική εκπαίδευση να  πραγματοποιούν βολές με όπλο που τους χρεώνει η Υπηρεσία αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, και όχι με το όπλο που κατέχουν και εκτελούν καθημερινά υπηρεσία, όπως τονίζει η Ένωση και στο σχετικό της έγγραφο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Το έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης:

Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2023
Αρ. Πρωτ.: 61 /2023

Προς: Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ (μέσω ΠΟΑΣΥ).

Θέμα: « Εκπαίδευση αστυνομικών στον οπλισμό που κατέχουν ανεξαρτήτως διαμετρήματος »

Κύριε Επιτελάρχη,

Όπως διαπιστώσαμε, αρκετοί Αστυνομικοί έχουν αγοράσει, κατόπιν έγκρισης του ΑΕΑ και με ίδια έξοδα, όπλο για τον ατομικό τους οπλισμό, τα φυσίγγια του οποίου δεν συμβαδίζουν με τα διαμετρήματα που προμηθεύεται η ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, κατά την ετήσια συντηρητική εκπαίδευση, πραγματοποιούν βολές με όπλο που τους χρεώνει η Υπηρεσία αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, και όχι με το όπλο που κατέχουν και εκτελούν καθημερινά υπηρεσία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν προμηθεύεται φυσίγγια με το διαμέτρημα που απαιτούν τα συγκεκριμένα όπλα, παρότι το ίδιο το Αρχηγείο έχει εγκρίνει την αγορά τους.

Κατά συνέπεια, οι Αστυνομικοί εκπαιδεύονται με οπλισμό που δεν χρησιμοποιούν και την επομένη φέρουν άλλο όπλο από αυτό που χρησιμοποίησαν κατά την εκπαίδευση.

Επειδή η εκπαίδευση των Αστυνομικών, πολλώ δε μάλλον όσον αφορά τον ατομικό τους οπλισμό, αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για την εκτέλεση του έργου, την ασφάλεια και την αυτοπροστασία τους, προτείνουμε πριν από την έναρξη κάθε
εκπαιδευτικής χρονιάς, το αρμόδιο Τμήμα Εκπαίδευσης κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης να καταγράφει όλους τους τύπους όπλων που κατέχει το προσωπικό και να αποσταλεί αρμοδίως αίτημα δαπάνης με τον ανάλογο αριθμό των απαιτούμενων φυσιγγιών κάθε διαμετρήματος, ώστε οι Αστυνομικοί να πραγματοποιούν την ετήσια εκπαίδευση με τον μόνιμο ατομικό
οπλισμό τους και όχι με περιστασιακό οπλισμό, απλά και μόνο για να καταγράφει τύποις ότι πραγματοποίησαν βολές.

Κύριε Επιτελάρχη,

Αναμένουμε από μέρους σας τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί άλλη μια στρέβλωση που ταλανίζει το προσωπικό της ΕΛΑΣ και υποβαθμίζει το επίπεδο και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

(φωτο αρχείου)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis