Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αναστασία Τσιβγούλη
22:14 | 21/09/2023

H υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου «Δύναμη Ελπίδας -Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης» Αναστασία Τσιβγούλη είναι δημοσιογράφος στο τμήμα ειδήσεων του MEGA TV.

   Είναι διαπιστευμένη συντάκτρια σε θέματα εκπαίδευσης και θρησκευμάτων και παράλληλα καλύπτει σημαντικά θέματα του ελεύθερου ρεπορτάζ και της καθημερινής ειδησεογραφίας.

Διαβάστε επίσης

   Ξεκίνησε τη μακρά πορεία της στη δημοσιογραφία μετά από σπουδές στην ψυχολογία και την αποφοίτηση της από το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

   Για την προσωπική της εξέλιξη σημαντική για το λειτούργημα, που θεωρεί πως είναι η δημοσιογραφία, παραμένει πάντα «μαθήτρια» ανθρωποκεντρικών σεμιναρίων και δημιουργικής γραφής.

   Η Αναστασία Τσιβγούλη μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την απόφασή της να κατέλθει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές διεκδικώντας μία θέση στο δημοτικό συμβούλιου του δήμου Κηφισιάς (Κηφισιά - Νέα Ερυθραία -Εκάλη)

   

   Ακολουθεί η συνέντευξη της Α. Τσιβγούλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Ερ.: Πώς αποφασίσατε να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Κηφισιά;

   Απ.: Μικρή τραγουδούσα με πάθος: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα»... ήρθε η στιγμή να πω ένα διαφορετικό στίχο δικό μου: «Ελπίζω σε αυτά που θα γίνουν για εμάς και να είμαι κι εγώ εκεί».

   Ωρίμασε αρκετά μέσα μου η σκέψη να αποκτήσω τεκμηριωμένη άποψη για το αν μπορούμε, όταν θέλουμε, να κάνουμε μέσα από τους θεσμούς κάτι καλό που να έχει επίδραση στη ζωή πολλών ανθρώπων. Έτσι δέχθηκα, με πλήρη επίγνωση της ευθύνης, την τιμητική πρόταση του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας -Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης».

   Είναι υποχρέωση όλων μας να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στον τόπο που ζούμε κι είναι ευλογία η δυνατότητα να προσφέρουμε τον χρόνο, τις γνώσεις και τις υπηρεσίες μας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

   

   Ερ.: Ποια είναι η σχέση σας με την Κηφισιά;

   Είναι σχέση μεγάλης αγάπης και κάπως έπρεπε να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη που νιώθω για τον ομορφότερο σταθμό της ζωής μου. Γεννήθηκα στη Μυτιλήνη, σπούδασα κι εργάστηκα στη Θεσσαλονίκη. Τις δυο τελευταίες δεκαετίες η μόνιμη κατοικία μου είναι στην Κηφισιά και απολαμβάνω ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με όλες τις ανέσεις της πόλης που πάει από το καλό στο καλύτερο στη διάρκεια της θητείας του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου. Χωρίς να υπάρχει έκπτωση αξιών και αρχών κι αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος, η βάση κατά τη γνώμη μου για να «χτίσεις»οικοδομήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και ευρύτερα στην πολιτική με σταθερά θεμέλια.

   

   Ερ.: Δημοσιογραφία και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πώς συνδυάζονται;

   Απ.: Η δημοσιογραφία όπως την έχω γνωρίσει εγώ με αμέτρητα ρεπορτάζ έξω στον κόσμο και στο δρόμο μού έχει διδάξει κάτι πολύ σημαντικό για εμάς τους ανθρώπους. Κάνουμε θαύματα σε ένα υποστηρικτικό κι όχι εχθρικό περιβάλλον. Θέλω να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να γίνω μέρος αυτής της υποστήριξης στην τοπική κοινωνία. Εκεί που ξεκινά και καταλήγει η μέρα μας. Εκεί που πρέπει να νιώθεις πως έχεις συμπαραστάτες σε απλά και σε πιο σύνθετα καθημερινά θέματα. Εκεί που πρέπει να νιώθεις πως είναι το σπίτι σου καθαρό, φιλόξενο και ανοιχτό στην ομορφιά απ' όπου κι αν έρχεσαι.

   Δεν πιστεύω στα μεγάλα λόγια. Πιστεύω πολύ στη δράση και στο πείσμα να πετύχεις κάτι σημαντικό με «ένα βήμα μπροστά κάθε μέρα».

   Πιστεύω στους ανθρώπους που μιλούν με το έργο τους και οι λέξεις τους περιγράφουν με ειλικρίνεια ακρίβεια χωρίς έπαρση κι αλαζονεία τις δράσεις που έχουν αναπτύξει ή αυτές που σχεδιάζουν. Αυτός είναι ο Γιώργος Θωμάκος. Υπάρχουν και διαμαρτυρίες για ζητήματα καθημερινότητας που μπορούν να λυθούν. Και θα λυθούν. Αν εκλεγώ θα γίνω πολύ ενοχλητική, το υπόσχομαι!

   Θα έχω πετύχει το στόχο μου όχι αν εκλεγώ στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά αν μετά την εκλογή μου νιώσουν οι συνδημότες μου πως έχουν έναν καλό χρήσιμο γείτονα που είναι η φωνή τους για όσα θεωρώ ότι είναι σωστά και δίκαια σε μια οργανωμένη τοπική κοινωνία.

   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis