Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
φυλακή
14:19 | 20/12/2023

Σε συνέχεια συντονισμένων ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών ώστε εντός της εβδομάδας να μεταχθούν οι πρώτοι σαράντα (40) κρατούμενοι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο Νικηφόρο Δράμας.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου Σωφρονιστικού Καταστήματος έχεις ως βασικούς στόχους την αποσυμφόρηση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Κομοτηνής και της Νιγρίτας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Διαβάστε επίσης

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα, έχει χωρητικότητα εξακόσιους (600) κρατούμενους και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 αφού έχει δοκιμαστεί πλήρως η ορθή λειτουργία της υποδομής.

Σε επικοινωνία που είχε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Δήμητρα Λυγούρα, με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, τους διαβεβαίωσε πως μετά από σειρά ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, το σωφρονιστικό κατάστημα είναι έτοιμο και ασφαλές και η λειτουργία του με τον συγκεκριμένο αριθμό κρατουμένων θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, τυχόν μικρότερης σημασίας ζητήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis