Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
13:59 | 09/08/2023

Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (1 μ.μ.) στον χώρο του πρώην ξενοδοχείου ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδος και της Κύπρου, θα δωρίσουν ένα πυροσβεστικό όχημα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αντιπυρική προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, αλλά και οποιουδήποτε χώρου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για την παράδοση ενός πυροσβεστικού οχήματος άμεσης επέμβασης το οποίο θα δωρίσουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδος και της Κύπρου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αντιπυρική προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας αλλά και οποιουδήποτε χώρου αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος κριθεί αναγκαίο από την οικεία Εφορεία.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα, η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το 2021 κυρίως την Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής συγκεντρώθηκαν χρήματα από δωρεές μεμονωμένων δικηγόρων αλλά και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενώ καθοριστική υπήρξε η οικονομική συμβολή του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και του Συλλόγου συνταξιούχων δικηγόρων.

Οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με την συστηματική συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας εκ μέρους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και ήδη από φέτος τον Ιούλιο το πυροσβεστικό όχημα έχει τεθεί στην διάθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και έχει ενταχθεί στον αντιπυρικό σχεδιασμό που προβλέπεται για τον αρχαιολογικό χώρο.

Κατά την τελετή θα παραβρεθούν εκ μέρους των δωρητών ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Κληρίδης, καθώς και πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων από όλη τη χώρα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis