Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:19 | 18/02/2023

Με νωπό ακόμα το χώμα που σκεπάζει τον αδικοχαμένο συνάδελφό μας στην Καρδίτσα, μετά τον απροσδόκητο θάνατό του, την Τετάρτη, τελέστηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, όπως αυτές έχει καθιερωθεί να διοργανώνονται από το συνδικαλιστικό μας κίνημα, το Α’ Ψυχοσάββατο εκάστου έτους.

Εικόνα
1

 

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξιου ΚΟΥΡΤΕΣΗ, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Ανωτάτων Αξιωματικών και Προϊσταμένων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΓΑΔΑ, του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών οργανώσεων, συγγενών και φίλων των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Εικόνα
1

Μετά την εκφώνηση των ομιλιών από τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ανδρέα ΒΕΛΛΙΟ και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών  Υπαλλήλων κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών που κοσμεί το προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εικόνα
1

Ειδικότερα, στεφάνια κατέθεσαν, εκτός από τους προαναφερόμενους, κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, ΣΚΟΥΜΑ, ΒΕΛΛΙΟ και ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,  Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος ΤΕΝΤΟΜΑΣ,  η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κα Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ, ο Αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Νικήτας ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Υ.Δ.Τ. κ. Γεώργιος ΚΟΛΟΒΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κωνσταντίνος ΤΣΙΓΚΑΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτρης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Δημήτρης ΡΩΤΑΣ.

Εικόνα
1

Εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης, Προέδρων της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ κ.κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου και ΒΕΛΛΙΟΥ Ανδρέα, επισημάνθηκε ο απαράγραπτος συμβολισμός και το βαθύ νόημα των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους υπακούοντες σε πανάρχαιες αξίες, θυσίασαν τη ζωή τους, κινούμενοι από αυτήν την υψηλή έννοια του καθήκοντος. Αλλά και ως εφαλτήριο αναστοχασμού τόσο του ρόλου και της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του συνδικαλιστικού μας κινήματος που είναι ταγμένο να υπηρετεί το συνάδελφο, προάγοντας και διεκδικώντας διαρκώς την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του.

Εικόνα
1

Αναγνωρίζοντας το διαρκές χρέος της πολιτείας έναντι όλων εκείνων που υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια και αυταπάρνηση την ιερή έννοια του καθήκοντος, τονίστηκε επίσης ότι επιβάλλεται τώρα να αναγνωρισθεί άμεσα η επικινδυνότητα της εργασίας του αστυνομικού ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε ξανά σε αυτό το χρόνιο αίτημά μας.

Εικόνα
1

Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεματοφύλακας του κράτους δικαίου, της ευημερίας και της ασφάλειας των πολιτών, δικαίως χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης. Είναι ένα επίτευγμα, απότοκο, όχι μόνο της καθημερινής προσφοράς των δεκάδων χιλιάδων μελών του αστυνομικού σώματος, αλλά και της θυσίας των Ηρώων του. Οφείλουμε, επομένως, απεριόριστο σεβασμό και τιμή σε όλους.

Εικόνα
1

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης: Ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος ΠΛΕΥΡΗΣ, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος ΚΑΙΡΙΔΗΣ,  ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Λάζαρος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων ΣΚΛΑΒΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης/Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας/Α.Ε.Α. Υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. Χρήστος ΚΟΝΔΥΛΗΣ, από το Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α ο Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Αστέριος ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης/Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. Δημήτριος ΜΠΑΚΟΛΑΣ, ο Γενικός Διευθυντής Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΜΠΑΛΛΑΣ, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος κ. Χαράλαμπος ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης ΠΟΥΠΟΥΖΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής Ταξίαρχος κ. Ιωάννης ΣΚΟΥΡΑΣ, ο Πρόεδρος του ΤΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος ΜΑΝΩΛΗΣ και άλλοι Προϊστάμενοι επιτελικών υπηρεσιών και διευθύνσεων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρο
Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis