Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:27 | 18/04/2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής:

  Όσο κακό μπορεί να προκληθεί από ένα λάθος, είναι κυριολεκτικά έγκλημα να προσπαθείς να διορθώσεις το ένα λάθος με ένα ακόμα μεγαλύτερο.
  Αυτές τις μέρες Διοικητές, Γραμματείς και δεκάδες αστυνομικοί από όλη τη χώρα, κατόπιν εντολών της ηγεσίας, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου αναζήτηση χώρων για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών.

  Σαν σκοπός δηλαδή να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τους κακοποιητές συντρόφους ή συζύγους τους, είναι θεάρεστος και κοινωνικά δίκαιος.
  ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΝ!

  Δεν μπορεί να επωμισθεί η Ελληνική Αστυνομία ένα ακόμα έργο επειδή ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΡΑΤΟΣ αδυνατεί να πράξει τα αυτονόητα και θεσμοθετημένα, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος έκθεσης αστυνομικών ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ επειδή κάποιοι αγνοούν τους νόμους.
  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ότι, η ανάθεση του έργου της παροχής προστασίας, δεν μπορεί να γίνει στην Ελληνική Αστυνομία γιατί με βάση το  Ευρωπαϊκό αλλά και το Εθνικό Δίκαιο αυτό αποτελεί υποχρέωση των ΔΗΜΩΝ.

  Αυτό που προσπαθεί να κάνει το Υπουργείο μας είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ.

  Στο σημείο αυτό να θυμίζουμε ότι, η πολιτεία με δύο νόμους (Ν. 4531/2018 και Ν. 4604/2019)  και μια σειρά ουκ ολίγων εγκύκλιων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει καθορίσει ΑΥΣΤΗΡΑ πλαίσια για τη λειτουργία των χώρων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ που ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορεί να έχει ένα δωμάτιο σε μια εκκλησία ή οι Σχολές της Αστυνομίας ή ένα δώμα σε ένα κτίριο ενός Δήμου.

  Επειδή κάποιοι αγνοούν ακόμα και τα βασικά να τους ενημερώσουμε ότι, για να φιλοξενήσεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ πρέπει να έχεις δίπλα του έναν κοινωνικό λειτουργό, έναν κοινωνιολόγο, έναν ψυχολόγο, έναν διοικητικό υπάλληλο, δύο φύλακες και μια υπάλληλο καθαριότητας. Επίσης πρέπει να του παρέχεις ασφάλεια, τροφή, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη και πρόσβαση σε νομικές υπηρεσίες. ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.
  Προσέξτε λοιπόν… Γιατί τους νόμους για άλλη μια φορά κάποιοι θα τους θυμηθούν «τη μέρα που θα γίνει η στραβή».

 

Για το Δ.Σ.

-Ο-

Πρόεδρος

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

ΤΖΙΜΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis