Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ
13:19 | 16/02/2023

Την απογοήτευση τους εκφράζουν τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συνοριοφυλακων Έβρου, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί εικονικών Συμφώνων Συμβίωσης που έχουν συναφθεί από νεοεισαχθέντες συναδέλφους τους, κάτι που οδήγησε στη διενέργεια διοικητικής έρευνας από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κατ’ εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η απογοήτευση έχει να κάνει με το γεγονός, ότι έδωσαν ένα τιτάνιο αγώνα για την διενέργεια προσλήψεων με την μοριοδότηση 5 μονάδων λόγω εντοπιότητας και τώρα υπάρχει μια  μαζική σύναψη συμφώνων συμβίωσης εκείνων που επιθυμούν να υπηρετήσουν στην Α.Δ Αλεξανδρούπολης και όχι της Ορεστιάδας.

Διαβάστε επίσης

Ο γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλακων Έβρου Δημήτρης Δερβεντλής, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, μετά από μερικά 24ωρα σιωπής, τονίζοντας πως το ζήτημα αυτό είχε τεθεί υπόψη της φυσικής ηγεσίας εγκαίρως όμως κανείς δεν το έλαβε υπόψη.

«Πριν 2 χρόνια είχαμε αντιληφθεί τι θα γίνει σε έναν επόμενο διαγωνισμό και είχαμε θέσει το αίτημα να προκηρυχθεί διαγωνισμός για κάθε διεύθυνση ξεχωριστά και εντοπιότητα να πάρουν οι αντίστοιχοι Δήμοι που υπάρχουν σε κάθε ΑΔ προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις».

Σύμφωνα με τον κ.Δερβεντλή πριν την κατάταξη στη Σχολή,  υπήρχαν 4-5 Σύμφωνα Συμβίωσης και μια με δυο περιπτώσεις παντρεμένων, ενώ μετα την εισαγωγή τους και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπήρξε αύξηση.

Σήμερα όπως είπε, υπάρχουν 40-45 Σύμφωνα Συμβίωσης επι των 238, δηλαδή το 1/3 των συναδέλφων τους.

 Ο κ. Δερβεντλής χαρακτήρισε ανήθικο τον τρόπο με τον οποίο ξεκινάνε τον υπηρεσιακό τους βίο οι συνάδελφοι αυτοί, οι οποίοι βλέποντας ότι δεν μπορούν να εισαχθούν με την βαθμολογία που είχαν στην Αλεξανδρούπολη, σκέφτηκαν μαζί με τους ανθρώπους που τους παρότρυναν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης καθ’ όλα νόμιμο που θα τους δίνει περισσότερα  μόρια.

«Όποιο  σύμφωνο συμβίωσης προέκυψε μετα την κατάταξη τους, γεννά ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι εικονικό η πραγματικό», δήλωσε με έμφαση, για να συμπληρώσει ότι  «έρευνα και διαδικασία τοποθέτησης δεν γίνεται ταυτόχρονα».

Ο ίδιος εκτιμά ότι, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κανονικά οι συνάδελφοι θα πάρουν τα μόρια και θα τοποθετηθούν με έναν τρόπο σκοτεινό και ύποπτο γιατί αυτό ανατρέπει την σειρά εξόδου ειδικά σε άτομα που είχαν διαβάσει είχαν καλό βαθμό και είχαν πετύχει μια καλή σειρά εξόδου. Θα έπρεπε όμως να υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα.

Ο κ. Δερβεντλής δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «καλυτέρα είναι για τα θέματα που αφορούν τον Έβρο να μιλούν οι άνθρωποι που είναι το σπίτι τους, αυτοί που κρατούν με νύχια και με δόντια το Σωματείο και όχι αυτοί που θυμούνται τον Έβρο για να πάρουν αίγλη και αξία από αυτόν,» απευθυνόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων στα τοπικά ΜΜΕ.

Πάντως στο επόμενο δεκαήμερο προβλέπεται να δοθούν τα φύλλα πορείας στους νέους συνοριοφύλακες για να ακολουθήσει η τοποθέτηση τους και όταν διαπιστωθεί ότι παρατυπήσαν αναμένεται να δεχθούν και τις ανάλογες κυρώσεις πειθαρχικές ακόμη και ποινικές που στην περίπτωση τους ισοδυναμεί με απόλυση.

Μαρία Μανάκα

Πηγή:  ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis