Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Εγκρίθηκε η μεγαλύτερη αύξηση που έχει δοθεί ποτέ στους αστυνομικούς της Λουιζιάνα
19:44 | 03/05/2026

Στο Μπατόν Ρουζ της πολιτείας Λουιζιάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μητροπολιτικής Περιοχής ενέκρινε μια ιστορική αύξηση μισθών για τους αστυνομικούς του τοπικού σώματος, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ.

Η απόφαση στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση της προσέλκυσης νέων αστυνομικών και στη διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού, καθώς το τμήμα αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη στελέχωσης, με περίπου 150 κενές θέσεις.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον δήμαρχο-πρόεδρο Σιντ Έντουαρντς, ο αρχικός ετήσιος μισθός αυξάνεται από περίπου 40.000 δολάρια σε 58.000 δολάρια, με δυνατότητα να φτάσει έως και τα 65.000 δολάρια μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας.

Η συνολική αύξηση φτάνει περίπου το 40% για ολόκληρο το σώμα, ενώ τουλάχιστον 15% αύξηση θα λάβουν όλοι οι αστυνομικοί.

Οι αρχές τονίζουν ότι η χαμηλή στελέχωση έχει επηρεάσει τη λειτουργία της αστυνομίας και υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω προβλημάτων αν δεν ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό.

Για τον λόγο αυτό, η δημοτική αρχή σχεδιάζει άμεσα εκστρατεία προσλήψεων με διαφημίσεις και καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας το σώμα ως ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα στη Λουιζιάνα.

Η αύξηση αναμένεται να καταστήσει το αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ το πιο υψηλά αμειβόμενο σε επίπεδο δήμων στην πολιτεία, ενώ συνοδεύεται από ευρύτερα σχέδια για βελτίωση της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

 

*Για περισσότερα θέματα που αφορούν τις αστυνομικές δυνάμεις και τις εξελίξεις σε χώρες του εξωτερικού, μπορείτε να διαβάσετε την αποκλειστική αρθρογραφία του policenet.gr εδώ.

 

Policenet.gr © | 2026 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis