Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δικυκλιστές_policenet
18:19 | 20/11/2023

      Την 8 Νοεμβρίου 2023 ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΦΕΑΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ιωάννη.

      Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Λογοθέτης Μάνος και συνεργάτες του κ. Υπουργού.

      Σε μια σύντομη τοποθέτηση του Προέδρου περιγράφηκαν οι απόψεις μας, για παθογένειες πολιτικές και υπηρεσιακές οι οποίες διατηρούνται τα τελευταία χρόνια και καθιστούν την αστυνομία πολλές φορές κατώτερη των σύγχρονων περιστάσεων και περιστατικών εγκληματικότητας, της οποίας η ανεπάρκεια , σε ορισμένα περιστατικά επιχειρησιακού σχεδιασμού, εκθέτει τη χώρα και διεθνώς.

      Υπενθυμίσαμε ότι παρότι νέος Υπουργός κουβαλάει 5 ετών κυβερνητικής θητείας και συνάμα 5 χρόνια μόνο νέων υποσχέσεων, αθετώντας τις παλαιότερες υποσχέσεις και ιδιαίτερα εκείνες που αποτέλεσαν και προγραμματικές δεσμεύσεις.

Εικόνα
1

      Τα ψίχουλα οικονομικών δήθεν παροχών που υιοθετούνται κατόπιν εορτής, από συναφείς συνδικαλιστικούς φορείς σαν επιτεύγματά τους, δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση της Κυβέρνησης να στηρίξει τον Έλληνα αστυνομικό !

      Έγινε εκτενής αναφορά στις άμεσες συνδικαλιστικές εκκρεμότητες και αιτήματα όπως , “Επικίνδυνο”, Κλιμάκια, Δίκαιη και ομοιογενείς ανακατανομή των οικονομικών ενισχύσεων με προτεραιότητα στις ευπαθείς υπηρεσιακά ομάδες, θεσμική αποκατάσταση των Ειδικών Φρουρών που προοριζόταν για ΟΠΠΙ, εργασιακά δικαιώματα που “πνίγονται” στο ‘χωνευτήρι προσωπικού “ της ΓΑΔΑ, θέματα εκπαίδευσης, καμερών , θέματα προστασίας του προσωπικού που εκπροσωπούμε κ.α!

Δέον να αποκαλύψουμε στην παρούσα φάση μια πρόταση του ΣΕΦΕΑΑ που κατατέθηκε και συζητήθηκε με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία με στόχο τη θεραπεία μιας χρονίζουσας αδικίας μερίδας προσωπικού,έναντι άλλων συναδέλφων τους και να ικανοποιήσουμε την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρετούντων στις Υποδιευθύνσεις Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ , ΖΗΤΑ).

Αποτέλεσμα της παραπάνω πρότασης και δράσης του ΣΕΦΕΑΑ είναι το εξής :

Επιτεύχθηκε η ένταξη δράσης, με αποκλειστικό δικαιούχο την Ελληνική Αστυνομία [και αξιολόγηση μεθοδολογίας απορρόφησης και διάθεσης των πόρων «ΑΜΕΣΗ»], με αύξοντα αριθμό: 3.018 του πολυετούς προγράμματος: «Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας 2021-2027» με τίτλο και ειδικό στόχο: «S03 Πρόληψη και καταπολέμηση της Εγκληματικότητας» και Υποέργο «Ενίσχυση πρώτων ανταποκριτών Δίκυκλης Αστυνόμευσης», με περίοδο επιλεξιμότητας το χρονικό διάστημα: «α’ τρίμηνο 2023 έως δ΄ τρίμηνο 2023», με συνολικό προϋπολογισμό 50 εκ. € περίπου και με ειδικότερο προϋπολογισμό που αφορά το Υποέργο «Ενίσχυση πρώτων ανταποκριτών Δίκυκλης Αστυνόμευσης», να ανέρχεται στο ποσό των 5.231.304.95€.

     Η υλοποίηση της δράσης δεν επιβαρύνει τον Π/Υ του Υπουργείου μας, συνακόλουθα δε ούτε τον Κρατικό Π/Υ.

¨Ηδη με έγγραφό μας προς ολόκληρη την Ηγεσία είχαμε εκφράσει τις θέσεις μας για το σημαντικό αυτό θέμα ( έεγραφο της 05-10-2023 εδω)

Κατά τη συνάντηση αναφερθήκαμε ειδικά σε μια διαφαινόμενη καθυστέρηση του Υπουργείου για τις απαραίτητες τυπικές ενέργειες απορρόφησης των κονδυλίων και απόδοσης στους δικαιούχους.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες από αυτό ενέργειες για την κίνηση της διαδικασίας απορρόφησης των Ευρωπαϊκών πόρων και απόδοσης στους δικαιούχους που περιγράφει η απόφαση .

Το ΣΕΦΕΑΑ τελεί σε ετοιμότητα και συνακόλουθα και τα μέλη του, σε κάθε και για κάθε ενδεχόμενο.

Αναμένεται άμεσα εκτός των άλλων και η συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας , ΠΟΑΕΦ, ώστε να σταθμίσουμε συνολικά τα υπό διεκδίκηση και να αντιδράσουμε ανάλογα .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis